• 05/08/2015

Nieuwe drukknoppen en schakelaars bij RS verfraaien bedieningspanelen

De nieuwe modulaire Siemens SIRIUS ACT-reeks in vier moderne designs is veelzijdig, eenvoudig te installeren en robuust dankzij de IP69K-afdichting.

Trefwoorden: #drukknoppen, #IP69K-afdichting, #RS Components, #Siemens, #SIRIUS ACT

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft de nieuwe SIRIUS ACT-drukknoppen en -schakelaars van Siemens gelanceerd.

De reeks omvat verhoogde indicatoren van 22 mm en verlichte of niet-verlichte drukknoppen. Dankzij het modulaire design en de keuze uit rode, oranje, gele, groene, witte of blauwe led’s zijn ze inzetbaar als schakelaar, indicator of controlelampje.

De drukknoppen zijn snel en efficiënt te installeren door de zelf vergrendelende actuator in een groefvrij gefreesd gat in het paneel te steken en de voet vast te zetten.

De houder heeft een ingebouwde draaibeveiliging en kan overweg met stapelbare contactblokken. Deze maken het bedraden eenvoudiger en bieden de keuze uit Normally-Open (NO) of Normally-Closed (NC) contacten en uit schroef-, veer- of soldeeraansluitingen.

Door de zeer hoge schakelbetrouwbaarheid, zelfs bij kleine spanningen en stroomsterkten als 6 V / 1 mA, zijn de SIRIUS ACT-drukknoppen en -schakelaars net zo geschikt voor elektronische systemen als voor traditionele bedieningen.

Er is directe communicatie met een controller mogelijk via AS-Interface, IO-Link of PROFINET. Op deze manier wordt bekabelen eenvoudiger, efficienter en minder complex. De contactblokken en ledmodules voldoen allemaal aan de EN 50013-standaard voor laagspanningsschakelingen en -bedieningen.

Een ander belangrijk voordeel van de nieuwe SIRIUS ACT-serie is dat hij zeer robuust is. Behalve een led-levensduur van 100.000 uur en een mechanische levensduur van 10 miljoen schakelhandelingen, hebben producten in deze serie ook een zeer hoge beschermingsgraad van IP69K.

Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt in apparatuur die wordt schoongemaakt met een hogedrukstraal of die wordt blootgesteld aan olie, bijtende oplossingen of grote hoeveelheden stof.


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Nieuwe drukknoppen en schakelaars bij RS verfraaien bedieningspanelen&EngnetId=14875';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.