• 14/08/2015

Nieuwe snellere toegang tot groot aantal CAD-modellen bij RS Components

RS geeft designers samen met SamacSys toegang tot ECAD Part Wizard en componentmodellen voor alle populaire PCB-tools.

Trefwoorden: #CAD, #CAD-modellen, #designers, #ECAD Part Wizard, #PCB-tools, #RS Components, #SamacSys

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, meldt vandaag dat het exclusieve distributeurstoegang heeft tot de SamacSys ECAD Part Wizard (EPW) en een groot aantal kant-en-klare ECAD-modellen van elektronische onderdelen.

Deze modellen ondersteunen alle populaire ECAD-formaten, waaronder DesignSpark PCB van RS, en zijn samen met EPW volledig gratis te downloaden via de DesignSpark-website.

RS werkt samen met SamacSys en vooraanstaande componentfabrikanten aan nauwkeurige ECAD-modellen van hoge kwaliteit. Deze modellen bevatten schematische symboolinformatie en printplaatblauwdrukken voor elektronische onderdelen.

Dit biedt ontwikkelaars veel voordelen, zoals snel zaken inbouwen in designs, minder printplaatfouten en veel tijdsbesparing, wat weer leidt tot meer gebruiksvriendelijkheid en een kortere doorlooptijd.

Met de ECAD Part Wizard hebben ontwikkelaars volledige controle over het schematische onderzoek naar botbreuken. Het gaat dan onder meer om het aantal aan te maken fracturen, de plaatsing van pins aan de zijkant van elke fractuur (links, rechts, boven en onder) en de volgorde van weergave.

Daarnaast bevat EPW blauwdrukken van PCB-onderdelen, die allemaal IPC-conform zijn en waarbij de gebruiker minimale, nominale en maximale opties kan instellen.

Deze nieuwe ECAD-modellen zijn te downloaden via RS Online, rechtstreeks vanuit EPW of vanuit de Product Data Library (PDL) van RS, en ze helpen ontwikkelaars bij hun rapid prototyping.

Momenteel bevat de PDL meer dan twee miljoen artikelen van ruim 500 fabrikanten, met vijf miljoen technische documentatie- en computer gestuurde technische bestanden.

Daarnaast kunnen DesignSpark-gebruikers een verzoek indienen om onmiddellijk een bepaald componentmodel aan te maken, als het niet al in de bibliotheek aanwezig is.

“DesignSpark is een online-community van RS met waardevolle informatie en belangrijke, gratis te downloaden tools zoals DesignSpark PCB”, aldus Alex MacDougall, Managing director bij SamacSys.

“Het feit dat de ECAD Part Wizard en de ECAD-modellen nu in de Product Data Library zitten, laat zien dat ze van grote waarde kunnen zijn voor de productiviteit van ontwikkelaars, en dat het design- en prototype proces er een stuk sneller van wordt.”

"De gratis beschikbaarheid van SamacSys EPW en het grote aantal ECAD-modellen kunnen voor ontwikkelaars een heel belangrijk hulpmiddel zijn", aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS.

"Designers kunnen zo meer tijd besteden aan innovatieve projecten, in plaats van tijd te verspillen aan het invoeren van data om ECAD-libraries op te bouwen. Ook weten ze zeker dat er geen datafouten het proces binnenkomen."


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Nieuwe snellere toegang tot groot aantal CAD-modellen bij RS Components&EngnetId=14948';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.