Overname Kammann brengt H.Essers nieuwe farmaklanten aan

Belgische logistieke dienstverlener lijft specialist in transport voor farmaceutische industrie in. "Hierdoor krijgen we er aantal strategische Duitse farmabedrijven als nieuwe klant".

Trefwoorden: #farma, #H.essers, #Kammann Thermologistik, #overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Het transportbedrijf H.Essers uit Genk neemt een gespecialiseerde sectorgenoot over: Kammann Transporte.

Dat Duitse bedrijf, opgericht in 1999, voerde oorspronkelijk enkel koeltransporten uit, maar ging zich mettertijd toeleggen op transporten voor de farmaceutische industrie, wat leidde tot de oprichting van Kammann Thermologistik in 2009. In 2014 stond het voor een omzet van 6 miljoen euro.

"We willen onze activiteiten in de farma-logistiek versterken", stelt H. Essers in een mededeling, "en vooral onze positie in de belangrijke regio van Frankfurt verder ontwikkelen".

De 41 medewerkers van Kammann Thermologistik en de vloot – bestaande uit 24 trekkers en 25 thermo trailers – worden integraal overgenomen. Het overgenomen bedrijf beschikt naast zijn thermo fleet ook over een GDP/AMG gecertifieerd cross-dock magazijn van 2.250 m².

Kammann Thermologistik zaakvoerders Jens Olivier Kammann en Wolfgang Waldow blijven naar verluidt ook na de overname actief. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Het bedrijf H.Essers is actief in het transport en de logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica / healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen. De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2014 was er een omzet van 440 miljoen euro. Het bedrijf telt momenteel +925.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.250 trekkers en 2.700 aanhangwagens. Naast de hoofdzetel in Genk, heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië.