Belgische labelproducent AR Metallizing uit Genk in Japanse handen

Japanse Nissha Printing neemt Belgische etikettenproducent AR Metallizing over van Brits investeringsfonds. "We innoveren met biologisch afbreekbaar gemetalliseerd papier".

Trefwoorden: #AR Metallizing, #etiketten, #HIG Capital, #label, #laminated metallized paperboard, #Nissha, #packaging, #verpakking

Lees verder

Nieuws

( Foto: AR Metallizing )

ENGINEERINGNET.BE - AR Metallizing is een producent van gemetalliseerd papier voor etiketten, met name voor de bierindustrie. Het bedrijf heeft een omzet van 110 miljoen euro en levert zijn producten wereldwijd aan klanten vanuit drie productielocaties in België (Genk), Italië en de VS.

CEO Dr. Bart Devos: “Onze producten zijn in de markt bekend vanwege hun mooie, glossy look, functionaliteit en printvriendelijkheid".

Maar het meest beloftevolle product is een duurzaam alternatief voor de klassieke glanzende labels in de vorm van papier waarop een flinterdun laagje aluminium wordt gedampt.

Anders dan de conventionele producten is dit gemetalliseerd papier 99 procent biologisch afbreekbaar. Voor de glanzende verpakkingen van premiummerken was tot voor kort nog steeds plastic nodig.

"Omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in onze sector, is ook de milieuvriendelijkheid van onze producten een erg belangrijk kenmerk", aldus Devos.

De afgelopen jaren - het Genkse bedrijf kwam in september 2012 in handen van de Britse investeringsmaatschappij HIG Capital - had het management met succes een groeistrategie uitgestippeld.

Zo nam HIG even later ook het Amerikaanse Vacumet over en lanceerde AR Metallizing een aantal nieuwe innovatieve producten, waaronder het milieuvriendelijke "laminated metallized paperboard".

AR Metallizing stond sinds eind vorig jaar in de etalage. Het zijn vooral de labels op basis van gemetalliseerd papier die het Japanse Nissha Printing wisten te verleiden: "Mede vanwege de duurzaamheid van de producten, verwachten we een verdere groei".

De verkoop heeft naar verluidt geen gevolgen voor de werkgelegenheid van de 284 medewerkers van het bedrijf. Bart Devos en andere key executives blijven aan. Het bedrijf wordt gewaardeerd op 136 miljoen euro (enterprise value).