Imtech België naar Cordeel en Imtech Toegangstechniek naar Agta Record

Imtech België komt in handen van Vlaamse bouwgroep Coreel en Imtech Toegangstechniek heeft het Zwitserse Agta Record als nieuwe eigenaar. Dat melden de curatoren in een mededeling.

Trefwoorden: #agta record, #cordeel, #curator, #faillissement, #faling, #imtech, #imtech belgië, #imtech holding, #imtech toegangstechniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech )

ENGINEERINGNET - De uitverkoop van industrieel dienstverlener Imtech, tot voor kort een parel aan het industriële firmament in Nederland, gaat onverminderd voort. De curatoren hebben nog twee overnemers gevonden voor delen van het Nederlandse imperium: Imtech Belgium Holding, Imtech België en Imtech Toegangstechniek.

De Belgische activiteiten krijgen de bouwonderneming Cordeel Groep, één van de grootste onafhankelijke bouwgroepen in Vlaanderen, als nieuwe eigenaar.

Dit jaar oude familiebedrijf is actief in alles wat met bouwen te maken heeft, met uitzondering van privéwoningen: industrie-, kantoor-, utiliteits- en civiele bouw, en commercieel vastgoed. Cordeel realiseerde voor de overname zo'n 400 miljoen euro omzet, telde ongeveer 1.000 medewerkers, en heeft ook twee vestigingen in Nederland, in Vlissingen en Zwijndrecht.

Ook de aandelen van Imtech Toegangstechniek zijn naar verluidt verkocht, in dit geval aan Record Holding Nederland, een dochteronderneming van Agta Record AG.

Deze laatste is met 2.100 werknemers en een zakencijfer van 290,8 miljoen euro in 2014 een belangrijke aanbieder op de markt van de toegangscontrole en de geautomatiseerde deuren. De groep heeft productievestigingen in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, de VS en China.

"Hierdoor is de werkgelegenheid van ongeveer 800 Imtech-werknemers niet langer in gevaar", stellen de curatoren.

"Ook zijn aanzienlijke belangen van de crediteuren van deze vennootschappen en opdrachtgevers hierdoor veilig gesteld. Bankgaranties voor een bedrag van 24.000.000 euro behoeven hierdoor niet te worden ingeroepen".

De curatoren stellen later deze week nog 'een of meerdere aandelentransacties' in het vooruitzicht.

"Positief daarbij is dat de salarissen bij Imtech Industrial Services B.V. en Imtech Industry International B.V. deze week konden worden betaald nadat de bankrekeningen weer zijn vrijgegeven door de banken".

Helaas is er geen goed nieuws voor de 1.200 werknemers van de afdeling Imtech Building Services, dat op 18 augustus in staat van faillissement is verklaard. Voor de activa en werkzaamheden van zou er wel 'ruime belangstelling' bestaan.

En evenmin rooskleurig nieuws is er voor wie investeerde in de beursgenoteerde onderneming: "Voor de aandeelhouders van Royal Imtech N.V. hebben alle uitgevoerde en mogelijk nog te verrichten aandelentransacties geen enkel positief gevolg".