Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft vertrouwen in toekomst

Het advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV blaakt van vertrouwen: "Onze strategie om te groeien in selectieve markten werkt".

Trefwoorden: #HaskoningDHV, #Ingenieursbureau, #Royal HaskoningDHV

Lees verder

Nieuws

( Foto: Royal HaskoningDHV, Erik Oostwegel )

ENGINEERINGNET.NL - "Met een goedgevulde orderportefeuille, recente opdrachten en een hoge klanttevredenheid kijken we met vertrouwen naar de lange termijn". Dat stelde het ingenieursbureau HaskoningDHV tijdens de presentatie van zijn halfjaarlijkse cijfers.

Het bedrijf koos de afgelopen jaren voor een strategie om te groeien in selectieve markten. Dat loont, stelt het bureau: "We wonnen recent bijvoorbeeld nog een omvangrijk sanitatieproject ter waarde van € 6,6 miljoen in Indonesië".

Dit project biedt ondersteuning aan zo’n 100 lokale overheden in 10 Indonesische provincies om oplossingen op het gebied van huishoudelijk afval- en afvalwaterverwerking versneld te implementeren.

Daarnaast won Royal HaskoningDHV in het afgelopen halfjaar een aantal andere projecten, zoals het projectmanagement van het nieuwe Canal Seine-Nord Europe in Frankrijk (joint venture) en milieuadvisering bij de uitbreiding van het Kentish Flats windpark voor de kust van Kent (VK).

Voor Mexico City’s nieuwe internationale luchthaven verkreeg het bedrijf de opdracht voor het ontwerp van de start- en landingsbanen, taxibanen, platforms en bijbehorende gebouwen (joint venture).

Erik Oostwegel, voorzitter van de Raad van Bestuur: “In het eerste halfjaar hebben we een sterkere focus gelegd op projectacquisitie en dit heeft duidelijk vruchten afgeworpen. Onze orderportefeuille laat een groei zien van 8% en een daarmee gepaard gaande hogere bezettingsgraad op de langere termijn.”