CNC Solutions Group: krachtenbundeling in verspanende sector

Vier marktpartijen uit sector van CNC-machines en -besturingen bundelen krachten en creëren nieuwe systeemintegrator gespecialiseerd in productieautomatisering: CNC Solutions Group.

Trefwoorden: #cnc, #Eding CNC, #machine, #mkb, #Robotic Solutions, #Techno Mind, #verspanend, #verspaning, #VGK CNC Machines

Lees verder

Techniek

( Foto: CNC Solutions Group, © Vera van Leeuwen )

ENGINEERINGNET.NL - "Ons idee om de krachten te bundelen is ontstaan doordat er steeds meer vraag kwam naar onafhankelijke, specialistische partijen die in relatief korte tijd problemen in productieprocessen vakkundig kunnen oplossen". Dat stelt het nieuwe CNC Solutions Group in een mededeling.

De vier - VGK CNC Machines & Robotic Solutions, Techno Mind, Eding CNC en CNC Logic - gingen daarom met ingang van 1 juli 2015 officieel een strategische samenwerking aan die precies op deze nieuwe marktomgeving wil inspelen.

Elk van de vier brengt zijn eigen competenties in de groep: "We hebben elk expertises en disciplines die elkaars competenties versterken".

De samenwerking betekent in de praktijk dat het nieuwe CNC Solutions enerzijds zal optreden als distributeur, maar anderzijds ook waarde toevoegt aan elk project als onafhankelijk systeemintegrator van zowel hard- als software-automatisering, met de nadruk op machines voor de verspanende sector (frezen, draaien en slijpen).

De vier verwachten alvast veel van een zelf ontwikkelde CNC-besturing, die het hart moet gaan vormen van hun gezamenlijke projecten.

Onderscheidend bij deze controller is de zogeheten ‘look ahead-feed’, een functionaliteit waarmee het mogelijk is om op kleine lijnstukjes vooruit te kijken om vooraf te zien hoe bochtig het af te leggen traject is en het afremmen daarop af te stemmen.