Stork verkoopt activiteiten Doetinchem aan Vinci Energies

Stork verkoopt zijn activiteiten voor de bouw en het onderhoud van elektrotechnische installaties voor de voeding in Doetinchem. De overnemer is Vinci Energies in Nieuwegijn.

Trefwoorden: #actemium, #doetinchem, #food, #stork, #stork technical services, #vinci, #voeding

Lees verder

Techniek

( Foto: Vinci Energies, Peter Derks )

ENGINEERINGNET.NL- Stork - het vroegere Stork Technical Services - doet de activiteiten van zijn vestiging in Doetinchem van de hand.

Het bedrijf gaf vroeger al te kennen zich voortaan op technische dienstverlening aan de olie- en gasindustrie te willen concentreren. Doetinchem past niet in dat plaatje: het bouwt en onderhoud elektrotechnische installaties voor hoofdzakelijk de voedingsindustrie en in mindere mate ook voor de bouw.

De overnemer is Vinci Energies, een onderdeel van de Franse Vinci-groep. De onderdelen - industriële automatisering en gebouw - zullen worden voortgezet onder respectievelijk de merknamen Actemium en Vinci Facilities, laat de groep weten.

Directeur Peter Derks van Vinci Energies Nederland: "Wij zijn een multidisciplinaire dienstverlener die diensten levert vanuit regionale business units onder verschillende merken. Dat doen we wereldwijd, maar liefst zo dicht mogelijk bij de klant. Actemium richt zich op advies over, ontwerp, bouw en onderhoud van industriële installaties, en Vinci Facilities biedt facilitaire dienstverlening aan".

"Met de overname van vergroten we onze landelijke dekking in Nederland. Voor de klanten verandert er in principe weinig".

Doetinchem is vandaag goed voor een omzet van rond 15 miljoen euro. De overname is sinds 1 september 2015 een feit .