• 17/09/2015

Nu beschikbaar bij RS Components: industriële groov-apparaten

Facility- en onderhoudsingenieurs kunnen via de groov-interface eenvoudig en veilig industriële apparatuur aansturen via smartphone, tablet of pc.

Trefwoorden: #Facility- en onderhoudsingenieurs, #industriële groov-apparaten, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe groov-box.

Dit is een industrieel apparaat waarmee vrijwel elk automatiseringssysteem eenvoudig en op een veilige manier kan worden gemonitord en worden aangestuurd vanaf bijvoorbeeld smartphones, tablets, pc's en smart-tv's.

groov is ontwikkeld door Opto 22. Het is een web-based-bedieningsinterface voor het monitoren en aansturen van automatiseringssystemen en -apparatuur, waar geen enkele programmeerkennis of code voor nodig is.

Er is toegang mogelijk vanaf alle plekken waar een netwerk beschikbaar is. Gebruikers kunnen ook realtime-notificaties krijgen bij gebeurtenissen die ze zelf hebben ingesteld. groov is ook veilig; alle communicatie wordt versleuteld via HTTPS en voor alle verbindingen is er een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.

De groov Box is ontwikkeld voor het Internet of Things, Industrie 4.0. Het is een hardware- én softwaresysteem dat ervoor zorgt dat er geen pc meer nodig is op locatie. Daarmee is het ideaal voor productie- en automatiseringsfaciliteiten en voor afgelegen locaties waar weinig IT-apparatuur of -infrastructuur aanwezig is.

Het apparaat heeft een robuust, solid-state- en ventilatorloos ontwerp en kan overweg met temperaturen van 0 tot 70°C, waarmee het zeer geschikt is voor extreme industriële omgevingen. De groov Box is met 106 x 171 x 33 mm zeer compact en beschikt over gigabit-ethernetinterfaces en een USB-uitbreiding voor draadloze LAN-interfaces.

Behalve als groov Box is groov ook verkrijgbaar als downloadbare software. groov Server voor Windows is een klein softwarepakket voor Windows-pc's en is ideaal voor faciliteiten met pc's of een IT-infrastructuur.

Het groov-systeem kan rechtstreeks worden aangesloten op Modbus/TCP-apparaten en Opto 22-SNAP-PAC-controllers, of via een OPC-UA-server op apparaten van andere fabrikanten. Zo wordt het heel eenvoudig om PLC's en SCADA-systemen te monitoren en te bedienen.

groov heeft een drag-and-drop-interface en heeft voor het opbouwen en bekijken van mobiele bedieningsinterfaces alleen een populaire webbrowser nodig, zoals Google Chrome, Firefox of Internet Explorer.

Er zijn diverse groov-softwaretools beschikbaar: groov Build bevat een collectie gadgets voor het ontwerpen van een grafische on-screen-bedieningsinterface; groov View voert een bedieningsinterface op een groov Box of groov Server uit en is toegankelijk via de groov View-app op een iOS- of Android-smartphone of –tablet of op bijvoorbeeld pc's en tv's met een browser en een netwerkverbinding met groov; groov Admin tenslotte wordt meegeleverd met de groov Box en bevat tools voor het back-uppen en herstellen van projecten, het updaten van software en firmware en het instellen van bekabelde en draadloze netwerken.

De groov Box is nu verkrijgbaar bij RS Components.


Vraag snel méér informatie over dit product via de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Nu beschikbaar bij RS Components: industriële groov-apparaten&EngnetId=15175';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.