• 24/09/2015

3D-modelleringsprogramma van RS al meer dan 1 miljoen keer gedownload

De gratis 3D-ontwerpsoftware van RS Components heeft miljoenen 3D-modellen voor snelle ontwerpprocessen en rapid prototyping.

Trefwoorden: #3D-modellen, #3D-modelleringsprogramma, #Design Spark, #ontwerpprocessen, #rapid prototyping, #RS Components, #software

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), wereldwijde distributeur voor technici, meldt vandaag dat er al meer dan één miljoen 3D-modellen zijn gedownload.

De 3D-modellen zijn ontwikkeld in samenwerking met TraceParts en zijn gratis beschikbaar voor ontwerpers. Ze kunnen worden gebruikt door elektrotechnische en mechanische ingenieurs die werken met CAD-programma's voor 3D-ontwerpen, waaronder het gratis te downloaden DesignSpark Mechanical van RS.

De 3D-ontwerpsoftware kan de ontwerptijd flink omlaag brengen en reduceert fouten die gemaakt worden bij het handmatige aanmaken van 3D-modellen.

De 3D-ontwerpsoftware is beschikbaar sinds mei 2010. RS is begonnen met slechts een paar duizend 3D-modellen. Op dit moment geeft de bibliotheek eenvoudig toegang tot meer dan 100 miljoen 3D-modellen, verkrijgbaar via de 3D-bibliotheek van TraceParts, inclusief ruim 45.000 3D-modellen met een RS-stocknummer.

De modellen zijn verkrijgbaar in meer dan 20 verschillende CAD-formaten en zijn afkomstig van meer dan 90 fabrikanten. De toegang tot alle 3D-modellen is geïntegreerd in versie 2.0 van DesignSpark Mechanical, dat werd gelanceerd in 2014 en heeft gezorgd voor een flinke stijging in het aantal gedownloade 3D-modellen via DesignSpark.

"De miljoenste download is een belangrijke mijlpaal voor het 3D-modellenprogramma van RS. We hebben hiervoor heel nauw samengewerkt met TraceParts, een wereldwijde marktleider in 3D-content, en we zijn geholpen door grote leveranciers van onderdelen, zoals Phoenix Contact, Schneider en Molex", aldus Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing bij RS.

"Het is voor TraceParts een grote eer om de exclusieve leverancier van RS Components te zijn voor 3D-modellen. TraceParts verzorgt al ruim 20 jaar hoogwaardige modellering, cloudhosting en publicatiediensten voor CAD-catalogi voor honderden fabrikanten en distributeurs.

Echter, RS is zonder twijfel een van de meest volwassen en servicegerichte aanbieders waar we zaken mee hebben gedaan. Ze zijn al in 2010 begonnen met een unieke en vooruitstrevende aanpak, door op een naadloze manier 3D-weergaven via TraceParts te integreren in hun webshop, samen met meerdere CAD-downloadopties.

We hebben de afgelopen vijf jaar veel geleerd van RS Components en we kijken ernaar uit om nog veel meer 3D-marketingdiensten met ze te gaan aanbieden", aldus Gabriel Guigue, Managing Director bij TraceParts.

De 3D-modellen zijn gratis te downloaden in de 3D-catalogus van RS. Deze is beschikbaar via DesignSpark en via www.rs-online.com.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.