• 28/09/2015

Nu bij RS: veelzijdig en flexibel connectorsysteem voor ethernetbekabeling

Het Ha-VIS preLink-connectorsysteem van Harting is toekomstbestendig, flexibel en snel te installeren. Het systeem is nu verkrijgbaar bij RS Components.

Trefwoorden: #ethernetbekabeling, #flexibel connectorsysteem, #Ha-VIS preLink-connectorsysteem, #Harting, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van een groot aantal producten op basis van de nieuwe Ha-VIS preLink-technologie van Harting, een van de wereldwijde marktleiders in de productie van krachtige connectorproducten.

Het zeer innovatieve bekabelingssysteem biedt betrouwbare aansluittechnologie, een eenvoudige en tijdbesparende installatieprocedure en is misschien wel een revolutie in de installatie van kabels voor industriële netwerken, bekabeling op lokatie en andere toepassingen in de machinebesturing.

De Harting Ha-VIS preLink is compatibel met diverse profielen, waaronder alle ethernetgebaseerde automatiseringsprofielen en de toekomstbestendige 8-core-bekabeling voor gigabit-ethernet.

Het is een modulair connectorsysteem dat gebruik maakt van een snelle aansluittechnologie, waardoor gebruikers kabels ofwel vooraf kunnen monteren, of gebruiksklare kabels kunnen kopen en deze snel en eenvoudig op locatie kunnen installeren.

Het systeem maakt het mogelijk om veel voorbereidend werk te doen, zodat het aansluiten sneller, efficiënter en kosteneffectiever verloopt. Ook kan het systeem hindernissen voor installateurs wegnemen als het gaat om apparatuur, trainingen en toetsen, waarmee het een zeer aantrekkelijk alternatief wordt voor traditionele aansluitmethoden.

Het systeem is zeer veelzijdig en flexibel, en is gebaseerd op de eenvoud van een aansluitblok dat de gebruiker zelf kan bedraden; het systeem klikt stevig en veilig vast in een van de zeven verwisselbare steekprofielen.

Dit zijn onder meer RJ45, PushPull RJ45, M12 D-coded, M12 X-coded, RJ45 Harting Industrial Form Factor, RJ45 Keystone en een preLink-extender voor verlengkabels.

De bekabeling is snel en eenvoudig: kabels worden in het preLink-aansluitblok gestoken op basis van hun kleurcode. Zo is het in één stap mogelijk om kabels aan te sluiten en de overtollige draden weg te halen. Als het aansluitblok met de kabels in de connector wordt geklikt, wordt het een geïntegreerd deel van die unit, en geen afzonderlijke interface. Eenmaal in de behuizing is het preLink-aansluitblok trillingsbestendig en beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Het systeem is met name erg geschikt voor installaties in kleine ruimten of aftakdozen. Vooraf samengestelde kabelsegmenten kunnen bij onderhoud en upgrades ook snel worden omgewisseld.

Het Harting Ha-VIS preLink-connectorsysteem zal naar verwachting op grote schaal gebruikt gaan worden binnen diverse markten, zoals die voor automatisering en controle, telecom en datacom en spoor- en transporttoepassingen. Het systeem bestaat uit meer dan 24 verschillende producten en is nu verkrijgbaar bij RS Components.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.