• 13/10/2015

RS Components breidt 3D-printassortiment voor rapid prototyping uit

Het productaanbod van RS Components voor rapid prototyping bevat nu twee nieuwe Ultimaker 2-printers en een draagbare high-definition-3D-scanner.

Trefwoorden: #3D-printer, #rapid prototyping, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, lanceert vandaag diverse nieuwe 3D-printproducten die rapid prototyping makkelijker maken voor elektronisch en mechanisch ontwerpers en ingenieurs.

Ultimaker 2 'Go' en 'Extended'
De nieuwe producten in het rapid prototyping-assortiment van RS zijn onder meer de Ultimaker 2 'Go' en de Ultimaker 2 'Extended', twee 3D-printers die een aanvulling vormen op de reeds bestaande 3D-desktopprinter, de Ultimaker 2.

Al deze printers zijn gebaseerd op de veelgebruikte Fused Filament Fabrication-technologie (FFF) en bieden een ruime keuze uit filamenten, waaronder het populaire PLA en ABS.

De Ultimaker 2 'Go' is een zeer compacte en lichtgewicht 3D-printer met een gebruiksvriendelijke interface. Hij is hierdoor ideaal voor wie net begint met 3D-printen en levert tegelijkertijd prestaties op hoog niveau.

De Ultimaker 2 'Go' heeft geen verwarmd bed en maakt het daarom mogelijk om snel te printen zonder vertragingen. De machine heeft een bouwvolume van 120 x 120 x 115 mm en is dankzij het compacte, slanke design en de speciale travelcase zeer mobiel en ideaal voor gebruik op verschillende locaties.

De Ultimaker 2 ‘Extended’ is een van de snelste en nauwkeurigste 3D-desktopprinters op de markt, met een groot bouwvolume van 230 x 225 x 305 mm en een verwarmd bed met een bedrijfstemperatuur van 50 tot 100°C.

Zoals elke Ultimaker 2 heeft ook deze printer een laagresolutie van 0,02 mm, een opbouwsnelheid van 30 tot 300 mm/s, een mondstuktemperatuur van 180 tot 260°C, een mondstuk-/filamentdiameter van 2,85 tot 0,4 mm en een SD-kaartlezer om zelfstandig en vrijstaand 3D-modelbestanden te printen.

3D-scanner Matter & Form
De nieuwe en zeer betaalbare Matter & Form is een 3D-desktopscanner die speciaal is bedoeld om samen te werken met 3D-printers.

De scanner heeft een bewegende HD-camerakop met dubbele lasers en een draaiend platform. Deze kan 3D-objecten snel, eenvoudig en nauwkeurig scannen, vaak binnen een paar minuten.

De scanner kan ongeveer 2000 punten per seconde uitlezen - met een precisie van ±0,25 mm en een resolutie van ±0,43 mm - en kan het dankzij dit hoge detailniveau prima opnemen tegen de duurdere 3D-scanners op de markt.

De scanner is voorgemonteerd en volledig getest, heeft een slank en opvouwbaar model van 34,5 x 21 x 34,5/8,5 cm (H x B x L open/dicht), weegt slechts 1,71 kg en kan overweg met objecten met een diameter tot 18 cm en een hoogte tot 25 cm. Scans kunnen worden opgeslagen in .STL-, .OBJ- en point-cloud-.PLY-formaten.

De Ultimaker 2 'Go' en 'Extended' en de Matter & Form-3D-scanner zijn nu verkrijgbaar bij RS Components in de regio EMEA.

De Ultimaker 2 'Go' en 'Extended', de Matter & Form-3D-scanner zijn nu verkrijgbaar bij RS Components in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (DACH) en in het Verenigd Koninkrijk.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van EngineeringnetBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.