Cool Earth start nieuwe campagne ter bescherming van regenwoud

Brother, dat momenteel al een deel van de Peruaanse Amazone beschermt, neemt een leidende rol op zich bij het ondersteunen van het nieuwe initiatief van Cool Earth.

Trefwoorden: #Brother, #Cool Earth, #kantoortechnologie, #Papoea-Nieuw-Guinea, #recylage, #regenwoud

Lees verder

Techniek

( Foto: Cool Earth )

ENGINEERINGNET - Cool Earth werd officieel gelanceerd door de modeontwerper Vivienne Westwood, die een langdurige supporter en nieuw benoemde beschermvrouwe van de liefdadigheidsinstelling is.

Brother verbindt zich jaarlijks om fondsen, gegenereerd door onder andere het Eco Rewards-initiatief (gratis retour- en recyclageregeling), te geven aan Cool Earth. Dit heeft ondertussen al bijgedragen aan de redding van meer dan 1,3 miljoen bomen.

Antony Peart, Brother International Europe: "We zijn verheugd om het project in Papoea-Nieuw-Guinea tot bloei te zien komen. Het team van Cool Earth, dat gebruik maakt van de al bewezen succesvolle aanpak voor de ondersteuning van regenwouden en de gemeenschappen die erin leven, heeft opmerkelijke werk gepland om de koolstofuitstoot veroorzaakt door ontbossing te verminderen en een ecosysteem te beschermen dat er negen miljoen jaar over heeft gedaan om te evolueren."

Matthew Owen, Cool Earth: "Dit nieuwe initiatief is al drie jaar in de maak en Brother heeft een absoluut cruciale rol gespeeld bij het tot een realiteit maken van dit project. We zullen dezelfde gemeenschapsgeleide aanpak gebruiken die we voor het eerst hebben ingezet in Peru."

Het Papoea-Nieuw-Guinea-project van Cool Earth is gelegen in de provincie Milne Bay.

Het zal de regenwoudgemeenschappen ondersteunen en helpen bijna 50.000 hectare ongerept bos te beschermen dat risico loopt op ontbossing.