• 15/10/2015

PLC's en panel-pc's van Industrial Shields bij RS Components verkrijgbaar

Het uitgebreid assortiment maakt gebruik van Arduino-, Hummingboard- en Raspberry Pi-boards en rust hardware uit met de voordelen van open-source.

Trefwoorden: #Industrial Shields, #panel-pc, #PLC, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vanaf nu de PLC's en panel-pc's van Industrial Shields in voorraad.

Deze combineren de voordelen van open-source-hardware (OSH) met de betrouwbaarheid van industriële standaardproducten.

De afgelopen jaren heeft de flexibiliteit van open-source-ontwikkelboards het ontwerpen voor elektrotechnische professionals eenvoudiger gemaakt. Dit maakt snellere prototyping van baanbrekende toepassingen mogelijk, met name voor het Internet of Things (IoT).

"Onze nieuwe distributieovereenkomst met Industrial Shields maakt deze flexibiliteit, door middel van een reeks gebruiksklare industriële open-source-producten, ook toegankelijk voor industrieel ontwerpers ", aldus Paolo Carnovale, Global Marketing Manager Procesautomatisering bij RS.

De PLC's en panel-pc's van Industrial Shields zijn gebaseerd op de meest populaire open-source-ontwikkelboards, zoals Arduino, Raspberry Pi en Hummingboards, en kunnen precies op dezelfde manier worden geprogrammeerd.

Dankzij deze unieke eigenschap kunnen ontwikkelaars overschakelen van prototype naar industriële toepassing met dezelfde flexibele programmeercode.

Het assortiment van PLC bestaat uit compacte ARDBOX- PLC's, gebaseerd op de Arduino Leonardo en uit M-DUINO-Ethernet-PLC's op basis van de Arduino Mega.

Ze hebben allemaal een voedingsspanning van 12 - 24 V DC en kunnen worden geprogrammeerd en gemonitord via Arduino IDE. De compacte ARDBOX-PLC's zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies met maximaal 20 I/O's, die de keuze bieden uit digitale, analoge en relaisuitgangen.

De M-DUINO-reeks bestaat uit vijf verschillende versies met maximaal 58 I/O's. Alle versies ondersteunen I²C-communicatie, waarmee het aantal I/O's, door meerdere eenheden aan elkaar te koppelen, kan worden uitgebreid. Er zijn ook USB-, RS232- en RS485-poorten aanwezig.

De panel-pc's zijn programmeerbare, capacitieve en open-source-touchscreens van 10,1 inch, verkrijgbaar in drie verschillende versies. De HummTOUCH Android en HummTOUCH Linux bieden de keuze uit populaire besturingssystemen, die draaien op de Hummingboard, een single-board-computer op ARM-basis.

De TOUCHBERRY Pi, gebaseerd op de Raspberry Pi, draait op het besturingssysteem Raspbian Linux. Alle gebruikelijke communicatiepoorten zijn aanwezig, zoals ethernet, USB, SPI Serial TTL en I2C.

Door middel van de Arduino IDE kunnen de apparaten kunnen snel worden geprogrammeerd via de USB-poort, die gebaseerd is op Processing.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.