• 28/10/2015

RS Components breidt spill control-lijn van het RS-merk uit

Het uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten voor spill control van RS Components richt zich op facility managers en inkopers in productie- en industriële omgevingen.

Trefwoorden: #facility managers, #industriële omgevingen, #inkopers, #productie, #RS Components, #spill control

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft nieuwe toevoegingen aan het assortiment spill control-producten van het eigen RS-merk aangekondigd.

Deze zijn bedoeld voor een effectief veiligheidsmanagement om bedrijven te helpen voldoen aan lokale wet- en regelgeving en om ongelukken en schade te voorkomen.

Het uitgebreide RS-merk-assortiment is speciaal gericht op onder meer garages, werkplaatsen en op productielocaties, bijvoorbeeld voor levensmiddelen.

Het bevat een selectie spill kits, vloeistofabsorbeerders voor zware toepassingen en regelapparatuur, grofweg onderverdeeld in drie lekcategorieën: alleen olie, universeel/onderhoud en chemisch.

Olie-absorbeerders zijn bedoeld voor wie in garages en andere buitenomgevingen werkt. Ze absorberen alleen olie en andere koolwaterstoffen, zoals benzine, diesel, kerosine, vetten en hydraulische en motorolie maar absorberen geen water of producten op waterbasis.

De meest veelzijdige absorbeerder - universeel/onderhoud - kan overweg met de meeste lekkende vloeistoffen, vooral als het er meerdere zijn. Hij absorbeert alle algemene niet-viskeuze en niet-agressieve vloeistoffen, zoals producten op waterbasis, snijvloeistoffen of smeermiddelen, koelvloeistoffen, oplosmiddelen, oliën, vetten en milde chemicaliën.

Chemische absorbeerders zijn bedoeld voor alle vloeistoffen met milde en zware, agressieve chemicaliën, zoals zuren, kerosine en schoonmaakmiddelen, oliën, brandstoffen, vetten en smeermiddelen.

De nieuwe RS-merk-spillkits bevatten absorberende sokken en pads met uiteenlopende absorberende capaciteiten en zijn in staat om snel en efficiënt lekkende olie, water en chemicaliën op te ruimen.

Het assortiment bevat varianten in meerdere capaciteiten en vormen, zoals olie-absorbeerders tot wel 80 liter, onderhouds- en chemische absorbeerders.

Voor sommige grote kits zijn ook voordelige navulverpakkingen beschikbaar en veel kits bevatten beschermingsmiddelen, afvalzakken en -bakken en markeertape.

Om lekkende vloeistof snel op te kunnen ruimen zijn de vloeistofabsorbeerders voor zware toepassingen verkrijgbaar in meerdere types en capaciteiten, met onder meer pads voor kleine lekken, veelzijdige en makkelijk afscheurbare padrollen voor grotere volumes, en kussens, matten, granulaat, poeder en sokken.

Verkrijgbare spill control-middelen zijn onder meer afvoermatten, lekbakken, vatenhouders, zoals pellets, werkvloeren of bakken, houders voor Intermediate Bulk Containers (IBC) zoals lekpallets, en speciale zakken en bakken voor een veilige afvoer van vloeistoffen.

RS heeft naast het uitbreiden van zijn assortiment spillkits ook een spill control-gids gelanceerd, die hier te downloaden is.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.