Nieuw opleidingsinstituut voor Nederlandse Nereda technologie

Global Nereda Academy moet internationale doorbraak van revolutionaire Nederlandse technologie voor waterzuivering ondersteunen. "Het ultieme voorbeeld van meerwaarde door samenwerking".

Trefwoorden: #Global Nereda Academy, #HaskoningDHV, #ingenieur, #nereda, #STOWA, #TU Delft, #Wateropleidingen, #waterzuivering

Lees verder

Techniek

( Foto: Erik van der Horst, LVB Networks )

ENGINEERINGNET.NL - De Nederlandse engineeringwereld koestert hoge verwachtingen over de aan TU Delft ontwikkelde, revolutionaire Nereda-technologie.

Nereda is een Nederlandse duurzame zuiveringstechnologie, waar internationaal veel vraag naar is. Nereda zuivert afvalwater met bacteriën (aeroob korrelslib) die snel bezinken.

De installaties zijn goedkoper dan de traditionele en tot vier keer kleiner. Bovendien verbruiken ze tot de helft minder energie en zijn er nauwelijks chemicaliën nodig.

De technologie werd ontwikkeld door de TU Delft en Royal HaskoningDHV in samenwerking met de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en enkele Nederlandse waterschappen.

Het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV, dat de technologie exploiteert, heeft nu een samenwerkingsovereenkomst getekend met Wateropleidingen om samen de 'Global Nereda Academy' op te richten. Over een luik 'technische opleidingen' beschikken is belangrijk om de wereldwijde doorbraak van de technologie te ondersteunen.

Royal HaskoningDHV levert de inhoudelijke bijdragen en de trainers, Wateropleidingen ontwerpt programma’s met didactische methoden en bewaakt de kwaliteit.

De Academy ontwikkelt een breed pakket aan opleidingen en modulen voor verschillende niveaus. Niet alleen de basisprincipes van de technologie en het ontwerp van installaties komen aan de orde, maar ook de bedrijfsvoering, de procescontrole en investeringsbeslissingen.

Elke module is op maat gemaakt met specifieke leerdoelen voor de doelgroep en passend materiaal voor de installatie en het land. Kennis uitwisselen op een praktijkinstallatie in Nederland vormt een vast onderdeel van de programma’s.

De eerste opleidingen zijn inmiddels georganiseerd.


OP DE FOTO
René Noppeney, Global Director Water Technology Products & Innovation bij Royal HaskoningDHV en Agnes Maenhout, directeur Wateropleidingen proosten op de samenwerking.