Jungheinrich bouwt app voor bezoekers van vakbeurs Logistica

Een bedrijf dat speciaal voor zijn deelname aan een vakbeurs een app ontwikkelt om bezoekers uit te nodigen: Jungheinrich deed het en zag zich prompt beloond met een marketingaward.

Trefwoorden: #app, #jungheinrich, #logistica, #logistiek, #warehouse

Lees verder

Techniek

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET.BE - Zoals alle beursinrichters, beweegt ook de Nederlandse vakbeurs Logistica hemel en aarde om zijn exposanten zoveel mogelijk te betrekken bij de bezoekerspromotie van zijn event.

De marketeers van logistiek leverancier Jungheinrich deden wat weinige collega's hen voordeden: ze bouwden speciaal voor de vakbeurs een app om zoveel mogelijk bezoekers uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek op hun stand.

Met succes. De Alphense onderneming wist met zijn marketingcampagne "met afstand" de meeste bezoekers te genereren en kaapte zo voor de derde achtereenvolgende maal de prijs van de organisatoren als beste marketeer voor de vakbeurs weg.

Het verschil met de nummers twee en drie uit de top drie was naar verluidt groot: gemeten naar voorregistraties realiseerde Jungheinrich ruim een kwart meer bezoek dan de nummer twee en meer dan 2,5 maal zoveel als de nummer drie.

Volgens Jungheinrich had het succes vooral te maken met de verbinding met de bedrijfsdoelstelling van bezoekers, door uit te pakken met veel innovatieve ideeën voor het realiseren van meer veiligheid, kostenbesparingen of beter gewaarborgde processen.

Bovendien: "Enerzijds zinspeelden we met "CONNECT" op het persoonlijke contact, anderzijds sloeg dit thema op de groeiende connectiviteit, automatisering en integratie in het magazijn".

De award werd bij de afsluiting van de beurs uitgereikt door Martijn de Weerd, brandmanager Logistica 2015, en Nils Cramer, Account Manager bij Jaarbeurs.


OP DE FOTO
Nils Cramer (links) en Martijn de Weerd (2e van links) reiken de award uit aan het marketingteam van Jungheinrich.