Oerlikon wil Leybold Vacuum verkopen aan Atlas Copco

Oerlikon meldt met Atlas Copco een akkoord bereikt te hebben over de verkoop van Leybold Vacuum. Met de overname is een bedrag gemoeid van omgerekend 484,8 miljoen euro.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #Leybold Vacuum, #Oerlikon

Lees verder

Techniek

( Foto: Leybold Vacuum )

ENGINEERINGNET.BE - Het gaat voor de Zwitserse Oerlikon-groep om de dertiende transactie die het uitvoerde in het kader van zijn nieuwe, in 2010 aangekondigde, strategische plan.

Via dat project gingen en gaan de Zwitsers consistent op zoek naar nieuwe groeimarkten, in domeinen waar ze met hun technologieën - waaronder aandrijfsystemen, vezels en corrosiebescherming voor de olie en gasindustrie - kunnen uitgroeien tot marktleiders ('Best-In-Class').

CEO Dr. Brice Koch in dat verband: "Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal in onze strategie om ons toe te spitsen op attractieve kernmarkten op het gebied van energie, mobiliteit en stedelijke ontwikkeling."

Nog steeds volgens Oerlikon is Atlas Copco "de ideale partij om het volle potentieel van Leybold Vacuum te ontplooien, vermits het al een sterke marktpositie bekleedt in de vacuüm- en compressormarkten".

Leybold Vacuum wordt verkocht voor een ondernemingswaarde van 525 miljoen Zwitserse frank - omgerekend 484,8 miljoen euro. Het bedrijf zet een zakencijfer neer van 390 miljoen Zwitserse frank en stelt 1.646 mensen tewerk.

De verkoop zou midden 2016 zijn beslag moeten vinden, onder voorbehoud van goedkeuring door de betrokken mededingingsinstanties in de verschillende landen.