Stad Brussel krijgt slimme vuilnisbakken

Vanaf eind november zullen er 18 slimme vuilnisbakken, uitgerust met een fotovoltaïsch paneel, worden geïnstalleerd op de voetgangerszone van de Stad Brussel.

Trefwoorden: #afval, #slimme vuilnisbak, #sluikstort, #Stad Brussel, #voetgangerszone

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stad Brussel )

ENGINEERINGNET.BE - Deze moderne vuilnisbakken bieden twee revolutionaire systemen. Ten eerste wordt het samenpersen van het afval uitgevoerd binnenin de bak na elke sluiting.

De capaciteit van het volume van 125 liters zonder samenpersen wordt verhoogt tot 600 liters na het samenpersen. het volume van de afvalinhoud kan dus 5 maal worden vermeerderd.

Bovendien is de vuilnisbak uitgerust met een informaticasysteem voor het overbrengen van de vultoestand die de centrale waarschuwt wanneer de bak vol is. Het leegmaken kan dus snel worden voorzien.

Dit systeem bewees reeds zijn diensten in Manhattan, Amsterdam, Strasbourg, Stockholm en ook in Dublin. Het aantal ophaalrondes werden met 80% verminderd.

In eerste instantie zullen ze worden geïnstalleerd in het Stadscentrum, op de voetgangerszone, daarna in de Schumanwijk om gemakkelijker te voorzien in de veiligheidsmaatregelen, die afgesloten vuilnisbakken eisen, die gelden tijdens de Europese toppen.

Op maandag 9 november jl. heeft de gemeenteraad van de Stad Brussel zijn goedkeuring gegeven voor een openbare aanbesteding voor de aankoop van 30 dergelijke vuilnisbakken. Zij worden geïnstalleerd vanaf de maand mei 2016.