• 26/11/2015

Nu bij RS Components: plugbare hardware modules van Matrix E-Blocks

De plugbare hardware modules van Matrix E-Blocks en bijbehorende ontwerpomgeving zijn een veelzijdig en gebruiksvriendelijk prototype platform voor studenten en professionals.

Trefwoorden: #Matrix E-Blocks, #plugbare hardware modules, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft vanaf nu de nieuwste elektronische E-Blocks-modules en de bijbehorende Flowcode 6-developmentomgeving van Matrix Technology Solutions beschikbaar.

RS Components voegt momenteel alle 50 E-Blocks-modules uit de serie toe aan het assortiment; gebruikers kunnen deze samenklikken en zodoende snel en eenvoudig een elektronisch systeem op maat maken.

De modules zijn onder andere een FPGA-board en microcontrollerboards, met ondersteuning voor populaire CPU-architecturen en een groot aantal functie-specifieke boards, bijvoorbeeld voor GPS, Bluetooth®, USB, capacitieve aanraakschermen, kleuren-LCD's, keypads, voice-codecs, MIDI-interfaces, serieel geheugen, RFID, push-pull-drivers, relais, motorcontrollers, opto-isolatoren, CAN-interfaces en nog veel meer.

Er is ook een sensormoederboard en boards met 16 sensorfuncties, voor onder meer ultrasoon, infrarood, aanrakingen, vochtigheid, bewegingen en temperatuur, plus boards voor potentiometers en trimpotentiometers.

Er zijn ook programmeerboards verkrijgbaar voor het aansluiten van een Arduino-shield of een Raspberry Pi-computer.

Een groot aantal studenten en professionals gebruiken al E-Blocks en Flowcode om ideeën uit te werken, ontwerpen te simuleren en snel prototypes te bouwen binnen een uniforme omgeving, van systeem- tot chipniveau.

Gebruikers kunnen in een paar minuten een compleet systeem in elkaar zetten en daarbij gebruik maken van handleidingen voor onder andere ZigBee®, USB, FPGA, audio-DSP's of microcontrollers, en voor het programmeren in C.

De software die bij elk board wordt meegeleverd biedt ondersteuning voor de programmeertaal op de betreffende chip; ook genereert de software de systeemeigen hex-code. Daarnaast zijn de nieuwste drivers voor alle boards gratis verkrijgbaar, evenals datasheets met daarop onder meer de schakelschema's.

Met de Flowcode 6-developmentomgeving kunnen gebruikers elektronische of elektromechanische systemen ontwerpen via de industriële interface van hun eigen voorkeur of via een desktop-pc.

Een geïntegreerde grafische 2D/3D-interface heeft alle functies in huis voor het ontwerpen van een compleet elektronisch systeem op het scherm, voor het ontwikkelen van een programma via flowcharts, voor het simuleren van het systeem en voor het programmeren van de FPGA of microcontroller.

De nieuwste versie voegt daar geavanceerde simulatiemogelijkheden aan toe, een grafische 3D-engine voor het modelleren van elektromechanische systemen, nieuwe testfuncties voor het verifiëren en volgen van een systeem tijdens tests, en de mogelijkheid om eigen componenten aan te maken.

Een microcontroller-compiler en een pc-vertaler scheiden de pc-activiteiten van de activiteiten aan de chipzijde, wat het ontwerpen van programma's vereenvoudigt en versnelt, en daarnaast ook een benadering op systeemniveau faciliteert.

Flowcode 6 is verkrijgbaar in verschillende versies voor persoonlijk, academisch en professioneel gebruik. Kijk voor meer informatie over de E-Blocks-boards, voor hulp bij het ontwerpen en voor het bepalen van de juiste versie van Flowcode 6 op benl.rs-online.com/web/.


Vraag snel méér informatie via de Direct Contact-service van Engineeringnet



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.