Acciona en WEC gaan afvalwater zuiveren met Nederlandse technologie

Royal HaskoningDHV heeft doorvoor akkoorden gesloten met Acciona Agua voor Spanje en Portugal en met WEC Projects voor Zuid-Afrika.

Trefwoorden: #Acciona Aqua, #afvalwater, #afvalwaterzuivering, #Nereda, #Royal HaskoningDHV, #waterzuivering, #WEC Project

Lees verder

Techniek

( Foto: Royal HaskoningDHV )

ENGINEERINGNET.NL - De overeenkomst met WEC Projects werd half november 2015 getekend in Johannesburg en de overeenkomst met Acciona Agua werd op 30 november ondertekend in Madrid.

Nereda is een innovatieve technologie voor afvalwaterzuivering, die in zowel nieuwe als bestaande installaties kan worden gebruikt. De implementatie hiervan in bestaande zuiveringen, biedt een uitstekende oplossing voor verouderde constructies.

Alejandro Zarzuela, Technical and Technology Innovation Director bij Acciona Agua: "Omdat de voetafdruk van installaties gelijk blijft en de bestaande gebouwen worden hergebruikt, is dit voor ons op dit moment de beste oplossing.”

Karl Juncker, Managing Director bij WEC Projects: "Deze oplossing is kosteneffectief en duurzaam, heeft een klein grondoppervlak nodig en is eenvoudig te bedienen. Dankzij deze eigenschappen is het ideaal voor de Zuid-Afrikaanse afvalwaterzuiveringsmarkt."

"Momenteel werken we al samen om deze technologie toe te passen op de afvalwaterzuivering van Hartebeestfontein. Na Wemmershoek en Gansbaai wordt dit de derde aangepaste installatie in Zuid-Afrika."