Werknemers Scania recycleren huishoudelijk afval op het werk

De werknemers van Scania Parts Logistics kunnen hun recycleerbaar huishoudelijk afval voortaan tijdens kantooruren kwijt in een microcontainerpark op de bedrijfssite.

Trefwoorden: #afval scheiden, #afval sorteren, #CO2-uitstoot, #containerpark, #microcontainerpark, #milieu, #Scania, #Scania Part Logistics, #SITA, #Suez

Lees verder

Techniek

( Foto: SITA )

ENGINEERINGNET.BE - De 15m²-grote sorteerstraat wordt beheerd door afvalbeheerder Suez die het afval ophaalt voor verdere recyclage.

Er worden vijf afvalstromen gesorteerd: frituurolie, papier en karton, klein elektronisch afval, glas en textiel. Het pilootproject heeft tot doel om de medewerkers in staat te stellen hun afval te deponeren en te sorteren wanneer het hen het beste schikt.

Economie en ecologie gaan hand in hand in dit concept. Zo’n microcontainerpark is uitermate gebruiksvriendelijk omdat de werknemer de recycleerbare fractie van zijn huisafval bij het in- of uitrijden van het bedrijf kan deponeren.

Hij vermijdt dat het afval thuis moet worden opgeslagen, hoeft geen bijkomende verplaatsingen in te plannen om het af te voeren en voorkomt zo ook extra CO2-uitstoot.

Evert Halvarsson, Managing Director Scania Parts Logistics: “Onze werknemers dragen bij aan de duurzame ambities van de onderneming. Dit initiatief ligt in lijn met de ambitie om de milieu-impact te reduceren.”

Koen Van den Brande, Sales Director bij Suez: “Vandaag wordt in België tot 43% van de huishoudelijke afvalfracties niet juist gerecycleerd. Microcontainerparken zoals deze moeten dit percentage helpen drukken”.