Projectbedrijf Dils-Energie zet vergunning STEG-project voort

Economie 5/06/2013 15:32:01

Dils-Energie probeert om de resterende milieuvergunningen te verkrijgen voor een nieuwe in het Limburgse Dilsen-Stokkem geplande gasgestookte stoom- en gascentrale (STEG) van 920 MW.

Lees hieronder verder   
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Handhaving van octrooirechten

Het Ingenieurshuis - Antwerpen

van 26/01/2021 tot 14/12/2021

New dimensions of adaptive manufacturing

B&R online event

woensdag 27 januari 2021

Alternatief fossiele brandstof voor stoomproductie

Webinar

vrijdag 29 januari 2021

Postgraduaat Vastgoedkunde

Leuven of Kortrijk

van 4/02/2021 tot 10/12/2021

Toekomst federaal energiebeleid

Webinar

woensdag 10 februari 2021

'Digital Twin' versterkt maakindustrie?

Online event

vrijdag 12 februari 2021

Keuze van de redactie

(21/1) Jan De Nul baggert met 100% duurzame drop-in biobrandstof

(20/1) Siemens combineert offshore productie van groene waterstof

(19/1) Gimv verkoopt telecomspecialist OTN Systems

(19/1) VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

(15/1) Campine start nieuwe antimoonrecyclage

(14/1) Solvay lanceert waterstofplatform

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE -- Zodra de centrale gebouwd is, zal ze het elektriciteitsnet van het broodnodige gegarandeerde vermogen voorzien en de leveringszekerheid in België vergroten.

Het project werd in juli 2011 van EdF overgenomen door de Zwitserse ontwikkelingsmaatschappij van onafhankelijke energiecentrales, Advanced Power, en Siemens Project Ventures, die met succes de moderne T-Power STEG-centrale van 420 MW ontwikkelde die sinds juni 2011 operationeel is.

Momenteel werkt het projectteam het Milieueffectenrapport (MER) af dat alle mogelijke effecten van de centrale bestudeert en, waar nodig, de gepaste verlichtende maatregelen vaststelt. Daarna wordt een aanvraag voor de milieuvergunning ingediend bij de provincie Limburg die de grenzen voor de toekomstige uitbating van het project afbakent.

Afhankelijk van het succesvol afsluiten van de vergunningsprocedures en de resterende ontwikkelingsactiviteiten, kan de bouw van het project al in 2015 van start gaan en kan de centrale in 2017 operationeel zijn.

De geplande elektriciteitscentrale zal dankzij haar geavanceerde gasturbinetechnologie een hoge efficiëntie van 58% bereiken en tegelijkertijd een lage uitstoot hebben. Ze zal de economie versterken door tijdens de bouw een 1.000-tal jobs en tijdens de uitbating ongeveer 100 jobs te creëren.

Het project vertegenwoordigt een investering van € 750 miljoen. << (GL) (foto: Dils-Energie)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Nieuwe biosensor regelt automatische medicijndosering

Helia Biomonitoring, een spin-off van TU/e, ontwikkelt nieuwe biosensoren voor continue meting van de concentratie van medicijnen in het bloed, om zo de dosering automatisch te regelen.

Rapport uitgebracht over hernieuwbare energie in Europa in 2018 en 2019

Een nieuw rapport van de EU, gecoördineerd door VITO/EnergyVille, stelt dat verbranding van biomassa voor meer emissies zorgt. De transportsector haalt voor 2020 10% aan groene energie niet.

VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over. Het derdegeneratie familiebedrijf is gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, vooral in de drankenmarkt.

Port of Antwerp beperkt jaarverlies door record containeroverslag

De totale goederenoverslag van Port of Antwerp in 2020 bedroeg 231 miljoen ton cargo, een daling van 3,1%. Dankzij de containeroverslag beperkte de haven de terugvallende totale overslag.

RoboRana bundelt krachten met AI-speler Humain

Door de samenwerking kunnen zij organisaties beter ondersteunen bij succesvolle digitale innovatie door de juiste strategie te verbinden met de meest impactvolle technologie.

Antwerpse Covestro-vestiging verkrijgt ISCC Plus-certificering

Covestro heeft het ISCC (‘International Sustainability & Carbon Certification’) Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen.

Nieuwste Airbus A400M geleverd

Enkele maanden na Luxemburg nam ook de Belgische luchtmacht eind december het eerste van zeven Airbus A400M militaire transportvliegtuigen in ontvangst. Dit is de opvolger van de oude C130's.

Nieuwe methode voor efficiëntere omzetting biomassa

Door twee chemische reacties aan elkaar te koppelen, wordt biomassa nu directer en efficiënter omgezet naar bio-aromaten. TNO spin-off Relement gaat de methode in de markt zetten.

B&R vereenvoudigt het beheer van gebruikersgroepen

B&R heeft het centrale gebruikersbeheer op fabrieksniveau vereenvoudigd. Met de mapp UserX softwaremodule is het nu mogelijk diensten op basis van LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) te gebruiken om gecentraliseerd beheer van gebruikers en -groepen te implementeren. Bijvoorbeeld met behulp van Active Directory van Microsoft. >>

Partners