Gigantische kraan plaatst brugliggers over sporen in Denderleeuw - verkeer

Een reusachtige mobiele kraan heeft afgelopen weekend 2 brugliggers van respectievelijk 88 en 74 ton opgetild en op zijn steunpunten gelegd in Denderleeuw.

Trefwoorden: #Denderleeuw, #Infrabel, #infrastructuurwerken, #spoorwegen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Infrabel )

ENGINEERINGNET.BE - Een gigantische mobiele kraan heeft afgelopen weekend in enkele uren de lange brugliggers van de nieuwe spoorbrug in Denderleeuw opgetild en neergelegd op de steunpijlers.

De gebogen brugdelen, die respectievelijk 88 en 74 ton zwaar zijn, bestaan uit staal en zijn met een laagje beton omhuld. Tijdens de marathonwerkdag van 26 uur, werden in een tweede fase ook dwarsdragers geplaatst, die de brugliggers met elkaar verbinden, samen met de liggers voor de fietspaden.

Tegen eind 2016 staat de afbraak honderdjaar-oude Kemelbrug en de openstelling van de nieuwe brug gepland. De afwerkingen van wegen en spoorbrug zijn voorzien tegen eind mei 2017.

Infrabel investeert dankzij deze nieuwe brug in het verbeteren van de veiligheid van het treinverkeer. Bovendien zal, dankzij de vlotte samenwerking, de nieuwe brug een afgescheiden fiets- en voetpad langs beide zijden hebben.

De totale investering van Infrabel in dit project bedraagt 4,5 miljoen euro. De gemeente Denderleeuw draagt 180.000 euro bij, namelijk voor de aanleg van de fietspaden.