12 nominaties voor innovatieprijs De Bronzen Sikkel 2016

Op AgroTechniek Holland 2016 lanceren fabrikanten nieuwe producten op het gebied van trekkers, machines, apparatuur, melktechniek en stalinrichting, waarvan de beste een prijs krijgt.

Trefwoorden: #AgroTechniek, #Bronzen Sikkel, #landbouw, #vakbeurs, #vakbeurzen

Lees verder

Techniek

( Foto: AgroTechniek Holland )

ENGINEERINGNET.NL - Een vakjury bekeek ruim 80 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Dit leverde twaalf nominaties op. Op de eerste beursdag, woensdag 7 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2016.

“De innovaties zijn interessant voor zowel boeren als loonwerkers, en een mooie combinatie van high tech en praktisch toepasbaar. Er zijn opvallend veel Nederlandse inzendingen, hetgeen bevestigt dat Nederland een goede positie heeft binnen de mondiale ontwikkelingen van de landbouwmechanisatie”, aldus de vakjury.

De twaalf genomineerden voor de innovatieprijs Bronzen Sikkel:

Agrifac – FastFoldPlus
Het snel en makkelijk in- en uitvouwen van de spuitboom is een tijdsbesparende en efficiënte oplossing voor kleine Nederlandse percelen die aansluit bij de strengere milieuwetgeving.

Bird Control Group - Agrilaser Autonomic
Dit volautomatische vogelverjaagsysteem is een praktische en diervriendelijke oplossing voor het serieuze probleem van ganzen.

Duport – Nutrishot Precisiebemester
Precisiebemester voor het nauwkeurig toedienen van meststoffen in open teelten, in de rij direct bij het gewas waarbij middels sensortechnologie de dosis per gewas bepaald kan worden.

Heftruckcentrum Post – Vegniek Vooroverkantelaar
Door dit unieke kantelmechanisme, waarbij de zijarm ontbreekt, kunnen kisten niet alleen voorover gekanteld worden maar ook strak, stabiel en netjes worden vervoerd en gestapeld en eenvoudig weer uit de rij worden gepakt.

Jules Energy - Slim online energie platform
Met dit online platform is de boer baas over eigen stroom en kan hij geautomatiseerd optimaal geld verdienen op basis van fluctuaties in prijs en in vraag en aanbod van stroom.

Kamps de Wild – Shredlage
Deze vernieuwde techniek voor het hakselen van snijmais zorgt voor een betere benutting van de structuur en de voederwaarde van de mais.

Maschinenfabrik Bernard Krone GMBH 7 Co - Quick Change
Een fraaie ergonomische oplossing voor het snel wisselen van messen bij schijvenmaaiers met behulp van luchtdruk.

New Holland - IntelliCruiseTM
Systeem voor optimaal functioneren van de pers door het aanpassen van de snelheid van de trekker, zorgt voor uniforme balenkwaliteit met een maximale capaciteit waarbij het werktuig de trekker aanstuurt op basis van de kwaliteit van het zwad.

Schuitemaker Machines - Innovado
Dit is een systeem dat autonoom van kuil tot voerhek opereert, vernieuwend qua mengmethode, mengkuip en hogere veiligheid voor mens en dier.

Veenhuis Machines – Nutriflow
Precisiebemesting voor vloeibare organische mest, waarmee mest optimaal wordt benut door de mogelijkheid fosfaat en stikstof tegelijk optimaal toe te dienen, zodat perfecte egale basisbemesting wordt toegediend.

Wingsprayer - Verticale Wing
Innovatief driftbeperkend systeem voor alle spuitactiviteiten in de fruitteelt in zowel kassen als buiten in het open veld.

Zuidberg Frontline Systems – CVT front PTO
Deze handige universele brandstofbesparende oplossing zorgt voor hogere en constantere werknauwkeurigheid en brandstofbesparing, doordat werktuigen met een vooraf ingesteld toerental zijn aan te drijven onafhankelijk van motortoerental.

AgroTechniek Holland wordt gehouden in Biddinghuizen en is van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 september 2016 dagelijks open van 10 tot 17 uur en op vrijdag tot 20 uur.