Werken Woluwedal worden op 19 september hervat - verkeer

Vlaams minister Ben Weyts trok het dossier naar zich toe nadat een geschil tussen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de aannemer leek te ontaarden in een eindeloze juridische veldslag.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen & Verkeer, #AWV, #Ben Weyts, #verkeer, #wegenwerken, #Woluwedal

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Na bemiddeling kwam er een akkoord uit de bus: de werken worden snel heropgestart, zodat het juridische conflict de lokale verkeerssituatie niet verder verlamt.

De werken aan het Woluwedal (R22) in Zaventem en Kraainem werden opgestart in augustus 2015. Bedoeling was om de kruispunten anders in te richten en de riolering opnieuw aan te leggen.

In november 2015 werden de werken stilgelegd omdat de fundering van de riolering onvoldoende draagkracht had. Het geschil tussen het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de aannemer bleef aanslepen en berokkende omwonenden en lokale handelaars schade.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts kon de twistende partijen terug rond de tafel verzamelen. Er werd in onderling overleg beslist om de werken terug op te starten.

Op maandag 19 september 2016 zal de aannemer beginnen met de aanleg van een nieuwe riolering.

Ben Weyts: “Het conflict is nog niet uitgeklaard, maar er komt wel een einde aan de frustrerende stilstand. AWV en de aannemer zullen nu samenwerken om de rest van de werken te voltooien”.

Tijdens de eerste fase van de heropgestarte werken zal het verkeer nog altijd omgeleid worden door middel van het bestaande systeem met keerpunten. In een volgende fase, waarin de andere kant van de gewestweg aangepakt wordt, zal de verkeerssituatie omgedraaid worden.

AWV benadrukt dat alles in het werk gesteld wordt om de uiteindelijke duur van de werken zo kort mogelijk te houden.


(illustratie: publicdomainvectors.org)