• 23/03/2012

Baxter begint met de productie van een uiterst innovatief geneesmiddel

Baxter investeert 50 miljoen euro in nieuwe Bioscience-productievestiging in België.

Trefwoorden: #baxter, #emfyseem, #lessen

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Baxter International Inc. maakte bekend dat het 50 miljoen euro gaat investeren in de bouw van een nieuwe eenheid op de Belgische productiesite in Lessen.

Het complex zal zo'n 4.500 m² groot zijn en vanaf eind 2014 instaan voor de productie van een geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van emfyseem, veroorzaakt door een aangeboren deficiëntie van alpha-1-antitrypsine (AAT), een te weinig gediagnosticeerde erfelijke aandoening die gekenmerkt wordt door een laag gehalte alpha-1 proteïne in het bloed.

Het product wordt door Baxter op de markt gebracht in de Verenigde Staten.

Damien Bailly, General Manager van Baxter Belgium: “Bij Baxter wijden wij ons aan innovatie voor doeltreffende, veiligere en meer gebruiksvriendelijke behandelingen, zowel in het ziekenhuis als thuis. Deze nieuwe therapieën, voornamelijk voor zeldzame ziektes, vereisten aanzienlijke investeringen en we rekenen op de federale overheid om de waarde ervan te erkennen en de toegang ertoe te vergemakkelijken."

Emmanuel Foy, Plant Manager Baxter BioScience Lessen: "Deze nieuwe investering benadrukt de expertise van onze medewerkers - in het bijzonder op het gebied van het zuiveren van plasma - en de hoogperformante en spitstechnologische uitrusting van de productie-eenheid van Baxter in Lessen. De site biedt andere voordelen, waaronder een kortere periode voor de bouw en het gebruiksklaar maken van de productievestiging.”

Gedurende de voorbije jaren heeft Baxter geïnvesteerd in talrijke uitbreidingen en upgrades van het productiecomplex in Lessen.

Recent nog, in 2009, kondigde Baxter een investering van 50 miljoen EUR aan voor de uitbreiding van de productie-eenheid voor geneesmiddelen afgeleid van menselijk plasma, die worden gebruikt voor de behandeling van immuundeficiënties.


(KV) (foto Baxter)