DEME wint 3 contracten voor Franse offshore windparken

DEME Offshore haalt drie contracten binnen voor het Franse offshore windmolenpark Dieppe Le Tréport. Dit is hun derde grootschalige offshore windmolenpark na eerder werk in Saint-Nazaire en de recente gunning van het contract voor Yeu-Noirmoutier.

Trefwoorden: #DEME, #fundering, #jacket, #offshore, #turbine, #windmolen

Lees verder

Nieuws

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - De contracten omvatten het transport en de installatie van de pinpalen en jackets die de funderingen vormen voor de turbines.

Het omvat ook het transport en de installatie van de pinpalen, de jacket en de topside voor het offshore substation. DEME Offshore zal ook de EPCI-scope (Engineering, Procurement, Construction en Installation) uitvoeren voor 120 km interarray-kabels.

Het windpark Dieppe Le Tréport is eigendom van een consortium bestaande uit Ocean Winds (Engie-EDPR), Sumitomo Corporation en Banque des Territoires.

​Dieppe Le Tréport heeft gelijkenissen met het offshore windmolenpark Moray East van 950 MW in Schotland, waar DEME Offshore de volledige EPCI-scope uitvoerde voor 100 funderingen en drie offshore substations voor Ocean Winds.

De installatiewerken voor de pinpalen voor het offshore substation gaan van start in 2024 en de installatie van de jacketfundering in 2025. Na de installatie van het substation zal een kabelinstallatieschip de kabels leggen.