Revolutie in gezondheidzorg dankzij autonome minimaal-invasieve robottechnologie

Verhaert Masters In Innovation ontwikkelde het REISS platform dat is afgestemd voor minimaal-invasieve robotchirurgie voor lumbale endoscopische discectomie aan de wervelkolom. Het maakt accurate en precieze instrumentcontrole mogelijk.

Trefwoorden: #chirurgie, #digital twin, #robot, #Verhaert

Lees verder

Techniek

( Foto: Verhaert Masters In Innovation )

ENGINEERINGNET.BE - Dit innovatieve robottechnologieplatform maakt gebruik van de kracht van multimodale detectie en digital twin-technologie.

Het combineert preoperatieve MRI- of CT-scans, intraoperatieve 3D-echografie, optische en magnetische tracking. Hiermee worden preoperatieve planning en effectieve uitvoering werkelijkheid. De chirurg bepaalt een optimale benadering van de hernia die vervolgens tijdens de operatie door de REISS-robot wordt ondersteund of vergemakkelijkt.

Daarna compenseert het instrument voor de beweging van de wervelschijf, de herpositionering van de patiënt en de ademhaling van de patiënt, waardoor ‘trial-and-error’ navigatie overbodig wordt.

Op die manier draagt dit platform bij aan de veiligheid van de patiënt, met een beter resultaat en minder blootstelling aan röntgenstraling. Ook wordt de effectieve operatietijd verkort.