• 29/05/2012

ITRI en ECN ondertekenen MOU voor samenwerking in groene energie

Het Industrial Technology Research Institute en het Energieonderzoek Centrum Nederland hebben een Memorandum of Understanding ondertekend voor samenwerking op het gebied van groene energie.

Trefwoorden: #ECN, #ITRI, #Memorandum of Understanding, #samenwerking

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL -- De focus van deze samenwerking ligt op windenergie, afvang van koolstof en bio-energie.

Paul Korting, CEO bij ECN: "Ondanks de economische crisis is hernieuwbare energie nog steeds sterk in opkomst, vooral in Azië. Ik ben daarom erg blij met deze strategische samenwerking met het ITRI. Nederland en Taiwan hebben nogal wat uitdagingen het hoofd te bieden en ambities waar te maken, dus beide landen en instituten kunnen profiteren van deze samenwerking."

Alex Tong, vicepresident van ITRI voegt hieraan toe: "Nederland en Taiwan voeren beiden vooruitstrevend groen energiebeleid en hebben een sterke wens om de groene energie-industrie te ontwikkelen. Aangezien ITRI en ECN allebei de nationaal aangewezen organisaties zijn voor ontwikkeling van technologie en industrie, hebben beide organisaties gemeenschappelijke R&D-activiteiten. Ze hebben dan ook een aantal onderwerpen met gezamenlijke belangen. De MOU (Memorandum Of Understanding) geeft uitdrukking aan de wederzijdse goede wil en fungeert als basis voor veelvuldige samenwerking tussen beide partijen in de toekomst."


(GL) (Bron: Engineers Online, foto: ECN, Paul Korting)

ACHTERGROND
Het Industrial Technology Research Institute (ITRI) is Taiwan's meest vooraanstaande onderzoeksinstituut op het gebied van technologieontwikkeling en een 'not-for-profit' R&D-organisatie dat zowel door het Taiwanese Ministerie van Economische Zaken als door de nationale industrie wordt gefinancierd.

Het ITRI, dat in 1973 is opgericht, is een organisatie voor toegepast onderzoek dat diverse technologiegebieden bestrijkt.

Het ITRI heeft zich toegelegd op onderzoek, ontwikkeling en industriële dienstverlening, en ondersteunt de Taiwanese overheid bij het uitvoeren van industrieel technologiebeleid en bij het bevorderen van industriële ontwikkeling door industriële technologische mogelijkheden te benutten.

Het ITRI richt zich op onderzoek en ontwikkeling dat is toegespitst op de industrie en op het verbeteren van binnenlandse industriële technologieën.