De Lijn investeert in laadinfrastructuur voor stelplaatsen

De raad van bestuur van De Lijn plaatst een nieuwe bestelling van laadinfrastructuur voor haar stelplaatsen. Concreet gaat het over de goedkeuring van een raamovereenkomst van maximum 1.600 laadpunten bij twee leveranciers, TM SPIE-Ekoenergetyka en ABB.

Trefwoorden: #ABB, #De Lijn, #elektrificatie, #SPIE, #stelplaats, #vergroening

Lees verder

Techniek

( Foto: SPIE-Ekoenergetyka )

ENGINEERINGNET.BE - De raamovereenkomst laat De Lijn toe om maximum 1.600 laadpunten te bestellen bij twee leveranciers, SPIE-Ekoenergetyka en ABB, over een periode van maximaal 8 jaar.

De vervoersmaatschappij verwacht in een eerste deelopdracht 320 tot 490 laadpunten te bestellen verdeeld over beide aanbieders en goed voor een investering van 15,3 miljoen euro.

Voor volgende deelopdrachten bekampen beide partijen elkaar. De toewijzing van de laadpunten wordt afgestemd op het verloop van de infrastructuurwerken aan de stelplaatsen.

Guy Damen, sales manager e-mobility voor de Belux bij ABB. “We hebben intussen een pak bijkomende ervaring opgedaan in West-Europa die we graag ter beschikking stellen aan De Lijn en haar reizigers.”

“SPIE en Ekoenergetyka bundelen hun krachten om hoogkwalitatieve installaties te garanderen tijdens de ontwikkelingsperiode van de sites.” zegt Geert Van Inthoudt, BU Manager Infrastructure Services bij SPIE Belgium.