Sirris investeert extra in GenAI en drie gloednieuwe testomgevingen

Het innovatiecentrum voor de technologische industrie investeert dit jaar liefst 5,5 miljoen euro extra. 4 miljoen voor de​ bouw van drie gloednieuwe industriële demonstratie- en testomgevingen en in onderzoek naar GenAI wordt 1,5 miljoen geïnvesteerd.

Trefwoorden: #AI, #investering, #maakindustrie, #Sirris, #technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sirris )

ENGINEERINGNET.BE - Sirris, het innovatiecentrum voor de technologische industrie in België, wordt dit jaar 75 jaar.

Sinds haar oprichting door Agoria in april 1949 stond het technologiecentrum mee aan de wieg van tal van succesvolle technologische innovaties bij haar klanten.

Ter gelegenheid van hun verjaardag werd beslist om bovenop de gewone investeringen nog 4 miljoen euro extra in gloednieuwe industriële demonstratie- en testomgevingen.

Die komen in haar labo’s in Kortrijk, Genk en Charleroi. Vanaf december zullen kmo’s uit de Belgische maakindustrie er zélf kunnen experimenteren met de modernste maaktechnologieën.

De experten van Sirris zullen bedrijven ook de komende jaren begeleiden in nieuwe domeinen zoals groene energie, cybersecurity en circulaire productie.

Dit moet het mogelijk maken om ​ bedrijven uit de technologische sector goed drie jaar voorsprong te bieden op de markt.