Economische onzekerheden blijven impact hebben op de aanwervingsplannen

De ManpowerGroup jobbarometer voor het vierde kwartaal van 2024 toont op kwartaalbasis tekenen van verbetering (stijging van 2%). De Nettotewerkstellingsprognose voor België blijft echter nog steeds achter ten opzichte van vorig jaar en bedraagt +27%.

Trefwoorden: #barometer, #job, #ManpowerGroup, #werkgever, #werving

Lees verder

HR

( Foto: ManpowerGroup )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens deze nieuwe jobbarometer verwachten Belgische werkgevers een positieve wervingsactiviteit voor het komende kwartaal.

Van de 530 werkgevers die in juli werden ondervraagd, verwacht 42% hun personeelsbestand te vergroten tegen het einde van december 2024, terwijl 15% van plan is het te verkleinen. 42% van de ondervraagde werkgevers verwacht geen verandering.

Sébastien Delfosse, Managing Director van ManpowerGroup BeLux: "Ondanks een stijging van de Nettotewerkstellingsprognose voor het tweede kwartaal op rij, tonen de werkgevers minder vertrouwen dan in dezelfde periode vorig jaar, door de aanhoudende economische onzekerheden."

De tewerkstellingsvooruitzichten zijn positief in de drie regio's van het land, met een verwachte dynamischere wervingsactiviteit in Brussel (+32%), gevolgd door Vlaanderen (+26%) en Wallonië (+25%).