• 28/08/2012
  • |     BB

Grontmij verwerft opdracht ontwerp remises Brusselse metro

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft Grontmij opdracht gegeven voor het ontwerp van twee depots voor de metro in Brussel in het kader van het Pulsar-project.

Trefwoorden: #Brusselse vervoersmaatschappij, #Grontmij, #metro, #MIVB, #ontwerp, #remises

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grontmij )

ENGINEERINGNET -- De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wil tegen 2019 de metrolijnen 1 en 5 volledig automatisch laten functioneren. In dat kader gaat het ingenieursbureau Grontmij samen met zijn twee consortiumpartners Altiplan en Transamo twee metrostelplaatsen ontwerpen. Het gaat om een nieuwe en een bestaande stelplaats.

Het project maakt deel uit van het Pulsar-project heeft als doel om tegen eind 2016 de eerste testen te kunnen uitvoeren voor het laten rijden van automatische metrostellen in Brussel. Daarna volgt er een overgangsperiode waarin zowel bemande als onbemande metrostellen zullen rijden.

Erwin Malcorps, CEO van Grontmij in België: ‘Het toekennen van dit project is een blijk van vertrouwen in onze expertise in het ontwerpen van complexe metroprojecten. Dezelfde partners zijn eveneens verantwoordelijk voor het ontwerp van de geplande tramstelplaats Marconi in Ukkel/Vorst. Grontmij is daarnaast leidend ingenieursbureau voor het metro noord project in Brussel.’

De ontwerpopdracht voor THV AGT – het consortium van de drie - omvat de aanpassing van de bestaande depots Delta en de bouw van de ondergrondse remise en onderhoudshal Erasmus.

De remise zal na oplevering ongeveer 30 metrostellen van 94 meter kunnen stallen. In de onderhoudshal is straks ruimte voor zes metrostellen. Ook komen er een was- en hefplaats. Bovengronds komen de kantoren en een spoor om de metrostellen te testen.