• 18/10/2012

WEG Benelux viert 20e verjaardag met record groeicijfers

WEG Benelux - het vroegere WEG Europe - viert dit jaar haar 20e verjaardag in de business, de markt van de hoogefficiënte elektromotoren en frequentiesturingen.

Lees verder

Productnieuws

Opmerkelijk: 90% van de voorraad wordt op een of andere mainier aangepast om aan de specifieke eisen van de klant tegemoet te komen.

Als eerste WEG-kantoor buiten Noord- en Zuid-Amerika en nu WEG wereldwijd één van 's werelds grootste fabrikanten van elektromotoren en automatiseringsapparatuur is, doet WEG Benelux niet onder voor haar moederbedrijf wanneer het gaat om groeicijfers: de jaarlijkse omzet bedraagt ruim 33 miljoen euro, terwijl de concurrentie in de Benelux heel zwaar is.

WEG Benelux, opgericht in 1992 en oorspronkelijk gevestigd in België, maar sedert 2002 ook aanwezig in Nederland, heeft dankzij de inzet van haar medewerkers een aanzienlijke groei doorgemaakt.

Dat een plaatselijke voorraad aanwezig was, van waaruit motoren en sturingen met allerlei vermogens en configuraties direct konden worden verzonden, wordt beschouwd als de sleutel tot het succes en heeft mede geleid tot het besluit om de opslagcapaciteit uit te breiden tot 4.500m², met een waarde van ruim 5,5 miljoen euro aan voorraad.

Er is ook een werkplaats van 250m² aanwezig, waarin op maat gemaakte motoren, bedieningspanelen en aansturingen worden vervaardigd, waar namelijk veel vraag naar is.

WEG Benelux streek aanvankelijk neer in het Belgische Nivelles vanwege de strategische locatie met uitstekende weg- en spoorverbindingen om heel West-Europa doeltreffend te bedienen.

Nivelles had als bijkomend pluspunt de nabijheid van Antwerpen, de tweede grootste haven van Europa, en was een gemakkelijk centraal punt om vakmensen vanuit heel het land aan te trekken.

Naarmate de onderneming groeide, werd duidelijk dat een nieuw kantoor nodig was om aan de vraag naar een lokale service-ondersteuning vanuit Nederland te voldoen. In 2002 werd het kantoor in het Twentse Oldenzaal geopend, dat na een stevige groei te hebben doorgemaakt, nu zijn eigen 10e verjaardag viert.

Vanwege de snelle groei van WEG in Europa moesten nog meer regionale kantoren en magazijnen worden geopend om de lokale markten te bedienen. In 2008 werd de naam 'WEG Europe' gewijzigd in 'WEG Benelux' en werd de focus verplaatst naar de belangrijke kernmarkten in België, Nederland en Luxemburg.

In eigen werkplaats aangepast
Typische toepassingen in de voornaamste marktsegmenten van deze regio zijn o.a. pompen, compressoren, koeltorens en ventilatoren voor wereldwijd aktieve bedrijven.

Deze klanten krijgen hoofdzakelijk op maat gemaakte oplossingen, bestaande uit motoren, die in de eigen werkplaats worden aangepast aan de wensen van de klant en aangevuld met schakelmateriaal en sturingen.

De onderneming is een specialist op dit gebied en bijna 90% van haar voorraad wordt op enige wijze aangepast om aan de specifieke eisen van de klant te voldoen.

Deze aanpassingen zijn o.a. het monteren van flenzen, ombouw naar hogere IP graad, beperkt aanpassen van explosiegevaarlijke motoren (van EExd naar EExde), het monteren van encoders, temperatuursensoren in wikkelingen, geforceerde ventilatiesystemen, stroomgeïsoleerde lagerdeksels, speciale lagers en afdichtingen, stilstandsverwarming en aangepaste kabelingangen.

Daarnaast doet de werkplaats ook het schilderwerk volgens speciale vereisten voor koeltoreninstallaties.

Recordgroei
«Onze groeicijfers van 2010 (46%) en 2011 (29%) staan op een recordhoogte, terwijl de rest van de economie hierop duidelijk achterloopt, wat aantoont hoe effectief onze groeistrategie is», aldus Stéphanie Dupont van WEG Benelux.

«Wij behoren tot een organisatie die in slechts 50 jaar van niets tot een omzet van ruim $3 miljard is uitgegroeid, maar ons motto is onveranderd: klantgerichtheid leidt tot succes».


Meer informatie
WEG Benelux
Rue de l'Industrie 30D - B-1400 Nivelles
Tel. +32(0)67 88 84 20 - Fax. +32(0)67 84 17 48
info-be@weg.net - www.weg.net/be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
WEG Benelux



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.