• 23/11/2012

HVDC elektriciteitsverbinding Italië-Montenegro met kabels van Nexans

Nexans heeft een omvangrijk contract getekend voor de levering van onderzeese kabels voor de nieuwe HVDC elektriciteitsverbinding tussen Italië en Montenegro

Trefwoorden: #elektriciteitsverbinding, #HVDC, #kabels, #Nexans

Lees verder

b2b

( Foto: Nexans )

ENGINEERINGNET -- Nexans, wereldwijd expert in de kabelindustrie, heeft een van de twee onderdelen van een contract gekregen voor de levering en installatie van een elektriciteitskabel voor de HVDC-verbinding tussen Italië en Montenegro.

De contractwaarde bedraagt 300 miljoen euro. De openbare aanbesteding was uitgeschreven door Terna Rete Italia S.p.A, een bedrijf dat volledig in handen is van Terna S.p.A, de beheerder van het elektriciteitsnet in Italië.

Het contract versterkt hun leidende positie in de sector van wereldwijde netwerkinterconnecties en zorgt voor een verdere ontwikkeling van het bedrijf op het gebied van geavanceerde onderzeese kabeloplossingen.

De afgelopen twintig jaar heeft dit bedrijf ruim 3.000 km onderzeese HVDC-kabels geproduceerd en geïnstalleerd.

De nieuwe link tussen Italië en Montenegro verbindt het Italiaanse schiereiland met de Balkan en levert een bijdrage aan de verdere integratie van de Europese elektriciteitsnetwerken.

De HVDC-verbinding tussen Italië en Montenegro zal ca. 415 km lang worden, waarvan 393 km onderzeese bekabeling en 22 km ondergrondse kabels voor de verbindingen op het land.

De verbinding bestaat uit twee 500 kV HVDC-kabels in een bipolaire configuratie (2 x 500 MW), waarbij één kabel door Nexans wordt geleverd.


(GL)