• 19/12/2012
  • |     BB

Ook Luminus snoeit in energieprijzen

Luminus gaat in januari 2013 al zijn klanten contacteren om hen een nieuw en voordeliger contract aan te bieden. Daarmee reageert de energieleverancier op de koerswijziging van Electrabel.

Trefwoorden: #electrabel, #luminus

Lees verder

nieuws

( Foto: EDF Luminus )

ENGINEERINGNET.BE -- Na Electrabel snoeit nu ook EDF Luminus in zijn energieprijzen. Het laat weten al zijn afnemers begin 2013 te zullen contacteren om hen een voordeliger contract aan te bieden.

Volgens Luminus betekent dit voor een gezin met een gemiddeld jaarlijks verbruik (5000kWh elektriciteit en 21000kWh gas) een gemiddelde besparing van 150 euro per jaar, althans in vergelijking met de datum van de prijsbevriezing in 2012.

De duurste tariefformule wordt afgeschaft: de klanten die vandaag een standaardcontract hebben, krijgen automatisch een voordeliger tarief met dezelfde dienstverlening. Ze worden ook geïnformeerd over hun nieuwe voordelen en hoeven hier niets voor te doen.

De gasprijzen worden losgekoppeld van de olieprijs: de prijsschommelingen van aardolieproducten zullen dus geen impact meer hebben op de gasfactuur. Naar eigen zeggen heeft EDF Luminus de condities voor de gastoevoer heronderhandeld en die zullen vanaf nu niet meer verbonden zijn aan aardolie.

Daarmee reageert de tweede grootste marktspeler op de nieuwe strategische beslissing van Electrabel om in zijn prijzen te snoeien. Naar eigen zeggen heeft Luminis in 2012 zijn marktaandeel weten te stabiliseren 'als eerste challenger' op de Belgische energiemarkt en wil het die positie niet meer kwijtraken.

Het bedrijf merkt nog op dat het – net als Electrabel - niet louter leverancier maar ook producent is, en dat zijn 'gascentrales moeilijke tijden beleven omwille van de huidige marktomstandigheden'. Dat is een gegeven waar de gekende prijsbrekers niet mee af te rekenen hebben.

'Deze maatregelen zijn mogelijk dankzij een kostenbesparingsplan dat in 2012 van start is gegaan en in 2013 nog wordt uitgebreid', aldus nog Luminus op zijn website.