• 31/01/2013
  • |     BB

Mobicloud werkt aan Europese Corporate Appstore

Europese MobiCloud-project wil dat ook KMO's mobiele ERP-apps kunnen ontwikkelen. Nu zijn die quasi gemonopoliseerd door de mondiale ERP-leveranciers. Voor KMO's is er een testomgeving.

Trefwoorden: #Appear, #Appstore, #COMIT, #Costain, #EsperantoXL, #MobiCloud, #Nettropolis

Lees verder

research

( Foto: Appear, transport app voor Parijse metro )

ENGINEERINGNET -- Het MobiCloud-consortium – een groep van vijf bedrijven - heeft een financieringscontract van 4,45 miljoen euro met fondsen van Europa rond gekregen.

Dat geld gaat naar een project dat als doel heeft een 'ecosysteem' – een Appstore - voor mobiele zakelijke app's in het leven te roepen. Een Corporate Appstore, dus.

In ERP bijvoorbeeld hebben vandaag enkel de grote ERP-leveranciers voldoende financiële draagkracht om uit de kluiten gewassen app's te ontwikkelen. Mobicloud wil dat ook KMO's dat kunnen doen via een 'open' ontwikkelingsomgeving en stelt een testplatform ter beschikking voor proefprojecten.

Er zijn vier voorbeeldprojecten: stadsvervoer, spoorwegen, interim personeelsmanagement en bouw. Daarbij hebben de gebruikers via hun smartphones of tablets toegang tot een breed scala aan diensten die zijn opgeslagen in de cloud.

De testomgeving biedt een samengesteld scherm (mobiele 'mashup') die gegevens uit verschillende IT-systemen combineert. Afhankelijk van de context (locatie, rol, vaardigheden, beschikbare collega's, enz.) geeft de app verschillende diensten weer die real-time reageren op veranderingen (nieuwe werkorders, foutmeldingen, meldingen).

Het Analistenbureau Gartner over de uitdagingen van applicatieontwikkeling voor bedrijven: "Veel factoren, zoals ontwikkelingen in de cloud, mobiele informatie en sociale technologieën veranderen de manier waarop toepassingen kunnen worden ontwikkeld en de wijze waarop zij meerwaarde brengen voor de onderneming. Om concurrerend te blijven moeten applicatieontwikkelaars zich voortdurend nieuwe technologieën en disciplines eigen maken."


ACHTERGROND
Het MobiCloud consortium wordt geleid door Appear (Zweden) en bestaat daarnaast uit Nettropolis (Duitsland), EsperantoXL (Nederland), Costain (UK) en COMIT Projects (UK).

CONTACT
Bedrijven die deel uit willen maken van het nieuwe MobiCloud-ecosysteem worden uitgenodigd om zich aan te melden voor het 'early adopter'-programma.
Aanvragen via: info@mobicloudproject.eu
Website (summier): www.mobicloudproject.eu