• 29/03/2013

Distributeur RS Components Benelux viert 15-jarig jubileum

Sinds 1998 is RS Components Benelux uitgegroeid tot één van de grootste zakelijke distributeurs van elektronica- en onderhoudsproducten in de Benelux.

Trefwoorden: #actie, #distributie, #elektronica, #onderhoud, #Raspberry Pi, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

In 1998 opende RS Components (RS) een vestiging in Haarlem om bedrijven in de Benelux elektronica- en onderhoudsproducten te leveren.

RS Benelux levert nu aan meer dan 20.000 bedrijven en verwerkt gemiddeld 1.000 orders per dag, die direct de volgende dag worden geleverd. In april staan diverse promoties op het programma om het jubileum met de klanten van RS Benelux te vieren.

Geschiedenis
Van oorsprong is Nederland al diep geworteld in de geschiedenis van RS Components. Het bedrijf in 1937 is opgericht door een Nederlander en een Hongaar in een kleine garage in Londen onder de naam Radiospares en leverde destijds reserveonderdelen aan radioreparateurs.

Het bedrijf werd in 1971 omgedoopt tot RS Components en is inmiddels uitgegroeid tot ‘s werelds grootste distributeur met een assortiment van meer dan 550.000 elektrische, elektronische, mechanische en onderhoudsproducten.

In 1996 is RS naast een catalogus ook via de webshop RS Online gaan verkopen. Tegenwoordig wordt RS Online wereldwijd meer dan 8,3 miljoen keer per maand bezocht en biedt de website uitgebreide en op maat gemaakte aflever- en bestelmogelijkheden.

RS Benelux
In 1998 betrekt RS Components Benelux een pand in Haarlem om de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse klanten beter te kunnen bedienen.

Country Manager Benelux Hans de Vries: “In de afgelopen 15 jaar heeft de opkomst van internet een enorme rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons bedrijf. RS is getransformeerd van een bedrijf dat eens per jaar een dikke catalogus met 130.000 artikelen uitgeeft naar een bedrijf dat 550.000 producten op voorraad heeft en het assortiment op dagelijkse basis kan aanpassen aan de behoefte van de klanten. De combinatie van 70 jaar internationale logistieke ervaring, ons onovertroffen assortiment en onze uitgebreide online diensten, geeft RS een unieke positie op de markt.”

Klanten
RS Benelux levert nu aan meer dan 20.000 klanten, waaronder veel toonaangevende bedrijven.

Agnes Contze-Pirovano van Tata Steel: “Wij bij Tata Steel ervaren RS als een proactieve, enthousiaste en energieke partner. Onlangs hebben wij onze banden versterkt door middel van een geïntegreerd digitaal bestelsysteem, wat onze inkopers veel tijd en geld bespaart. Wij zien RS dan ook als een betrouwbare leverancier voor nu en in de toekomst.”

Viering
Om het 15-jarig jubileum te vieren profiteren klanten in de hele maand april van verschillende aanbiedingen op www.rsonline.be/15jaar.

Op Twitter wordt de meest originele felicitatie voor het 15-jarig jubileum aan @RSonlineBE beloond met een Raspberry Pi Model A, het populaire computerbord in creditcardformaat.

RS Components is vorig jaar de samenwerking aangegaan met de Raspberry Pi Foundation om het experimenteren met elektronica voor iedereen toegankelijk te maken.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.