• 31/05/2013

Joshua van de Kerckhove winnaar ‹Test je Talent voor Techniek›

Joshua van de Kerckhove, VTI in Brugge, is de winnaar van de wedstijd ‹Test je Talent voor Techniek›, georganiseerd door SMC.

Trefwoorden: #Elektromechanica, #SMC, #Test je Talent voor Techniek, #VTI Brugge, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: SMC, winnaar Joshua van de Kerckhove )

ENGINEERINGNET.BE -- SMC maakte onlangs de winnaar bekend van de wedstijd ‹Test je Talent voor Techniek›. Joshua van de Kerckhove,6e jaars leerling Elektromechanica aan de VTI in Brugge, is de winnaar.

Joshua mocht zijn prijs, een Samsung Galaxy S3, op vrijdag 17 mei in ontvangst nemen tijdens een heuse prijsuitreiking. Daarnaast won ook zijn school een heuse SBTM trainingsmodule, waarop leerlingen opdrachten kunnen maken. Deze leent zich uitstekend om een uitgebreide basiskennis aan elektro-pneumatiek op te leren.

Met de wedstrijd ‘Test je Talent voor Techniek’ probeert men leerlingen al op een jonge leeftijd betrokken en enthousiast te maken met techniek. In totaal hebben 49 scholen meegedaan met de wedstrijd en hebben 751 leerlingen hun antwoord ingestuurd.

“Het is heel mooi om te zien dat er zoveel leerlingen hebben meegedaan. De jongeren leren op een leuke, interactieve en praktische manier technische aspecten van het vak kennen. Blijkbaar is het enthousiasme onder de jeugd erg groot, wanneer het op techniek aankomt.” aldus Filip van Horenbeeck, manager distribution & didactics bij SMC België.

“Techniek staat trouwens allang niet meer synoniem voor ‘vuile handen’ maar is geëvolueerd naar een high-tech wereld, waar veel hooggekwalificeerd personeel nodig is. Vandaar deze wedstrijd.

De leerlingen moesten via de website een lineaire ISO cilinder selecteren die voldeed aan heel wat eisen en een antwoord geven op een schiftingsvraag.


(GL)