• 23/10/2013

RS Components organiseert de DesignSpark Challenge 2013

RS Components en Allied Electronics loven 3D-printer uit aan beste 3D-ontwerp in de DesignSpark Challenge.

Trefwoorden: #3D-ontwerp, #3D-printer, #Allied Electronics, #DesignSpark Challenge, #elektronica- en onderhoudsproducten, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET -- RS Components (RS), 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, organiseert de DesignSpark Challenge, waarin alle engineers ter wereld hun ontwerpvaardigheden tegen elkaar inzetten met gebruik van de nieuwe gratis 3D-ontwerpsoftware DesignSpark Mechanical, ontwikkeld  in samenwerking met SpaceClaim.

Elke engineer (professionals en hobbyisten) kan meedingen met een innovatief, origineel ontwerp, met als uitgangspunt mobiliteit, toegankelijkheid of duurzaamheid. Het doel van de DesignSpark Challenge is om alle engineers aan te sporen om DesignSpark Mechanical in de praktijk te testen om de eenvoud van de software te ervaren.

De engineer met het meest populaire ontwerp, waarover gestemd wordt door de DesignSpark-community, zal een prijs van £ 5.000 ontvangen, plus de allereerste Ormerod 3D-printer gemaakt door RepRapPro. De tweede prijs (£ 2.500) wordt twee keer uitgeloofd.

Om deel te nemen aan de prijsvraag, hoeven deelnemers alleen maar de gratis DesignSpark Mechanical software te downloaden op www.designspark.com/mechanical, een 3D-representatie van hun ontwerp te maken, en het ontwerp te uploaden naar DesignShare, waar elk idee zal worden gepost en waar gestemd zal worden. Alle ontwerpen moeten ingediend zijn vóór 18:00 op 22 november 2013.

Afgelopen maand waren volgers op DesignSpark.com en sociale media getuige van dat enkele van de top-engineers en -uitvinders ter wereld de creatieve bal aan het rollen brachten in het Museum of Science and Industry in Manchester,  waar ze de opdracht hadden om met DesignSpark Mechanical een wereldidee te ontwerpen in slechts 48 uur.

Aan het einde van de uitdaging toonde elk van de vier teams een 3D-geprint prototype van hun ontwerp, waarmee ze bewezen dat met deze gemakkelijk te gebruiken 3D-ontwerptool supersnelle resultaten bereikt kunnen worden, waarbij de gemiddelde ontwerpcyclus met dagen of zelfs weken ingekort wordt.

Meer details over deelname aan de prijsvraag van DesignSpark Mechanical zijn hier te vinden.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.