• 12/11/2013

Speciaal voor Raspberry Pi: de infrarood camera 'Pi NoIR'

Pi NoIR-infrarood camera voor Raspberry Pi, met extra mogelijkheden voor beeldopnames bij weinig licht, vanaf nu beschikbaar bij RS Components.

Trefwoorden: #camera, #infrarood, #raspberry, #rs components, #techniek

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - Bij RS Components, 's werelds grootste distributeur van elektronica- en onderhoudsproducten, kan nu het nieuwste innovatieve product van de Raspberry Pi Foundation gereserveerd worden.

De Pi NoIR infrarood-cameramodule kost 21,34 euro. Hij is een variant van de bestaande Raspberry Pi-cameramodule en heeft dezelfde 5Mpx-sensor, waarbij het optische filter voor zichtbaar licht is weggelaten om infrarood lichtfrequenties mogelijk te maken.

De Pi NoIR is speciaal ontwikkeld voor applicaties die nachtzicht vereisen (bijvoorbeeld observatie van gedrag van nachtdieren), hyperspectrale beeldweergave, astronomie en paranormaal onderzoek, waarbij de Pi NoIR stilstaand beeld kan opnemen met een resolutie van 2592x1944.

De zeer kleine module, met afmetingen van slechts 20x25x9 mm, kan ook tot 1080p HD-video's opnemen bij 30 frames per seconde, waardoor gebruikers van de Raspberry Pi video-toepassingen kunnen bouwen.

De module kan ingeplugd worden in de tot nu toe ongebruikte CSI-pins op de Raspberry Pi, waarbij de I²C-interface voor besturing gebruikt wordt.

De Pi NoIR kan gebruikt worden met zowel de Raspberry Pi Model A als B, waarbij een OS-geïnstalleerde SD-kaart en een accu-pack of voeding nog nodig zijn.

Optionele accessoires zijn onder meer een infrarood lamp, een Raspberry Pi-camerastatief en diverse kabels voor HDMI, VGA en ethernet-aansluiting. Alle componenten kunnen besteld of gereserveerd worden op RS Online.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl
Twitter: @RSElectronics
Tweet: RS Components
RS Components op Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event? Klik hier.