• 01/10/2014

RS introduceert twee nieuwe Panasonic-laserdiodes

De nieuwe dubbele laser opto-elektronische componenten van Panasonic zijn kleiner en voor gebruik in meerdere toepassingen op het gebied van computers, industriële en biomedische markten.

Trefwoorden: #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #laserdiodes, #Panasonic, #rode en infrarood-laserdiodes, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, heeft een paar nieuwe dubbele golflengte rode en infrarood-laserdiodes met één chip op de markt geïntroduceerd die een hoog uitgangsvermogen in een compact formaat bieden.

Deze instrumenten die geproduceerd zijn door Panasonic, wereldwijd marktleider van opto-elektronische halfgeleiders, zijn ideaal voor gebruik in optische diskdrives, barcodelezers en vele op teledetectie gebaseerde toepassingen, zoals laser-afstandssensoren voor industrieel gebruik of stroomcytometers in biomedische toepassingen.

De nieuwe Panasonic-laserdiodes bieden een oplossing met één chip, waardoor niet langer meerdere onderdelen nodig zijn, met zowel rode als infrarood-lasers geïntegreerd in een kleine, platte drie-pins verpakking.

De diodes bieden zelfs bij hoge temperaturen een stabiel vermogen en deze nieuwe dubbele golflengte laserdiodes zijn ongeveer 20 tot 30 procent efficiënter dan conventionele laserdiodes. Bovendien hebben deze instrumenten tevens een uitzonderlijke nauwkeurigheid voor wat betreft de afstand van de laserstraal, wat een grotere geïntegreerde flexibiliteit tot gevolg heeft.

De LNCT22PK01WW en de LNCT28PF01WW zijn MOCVD (metaalorganische chemische dampdepositie) gefabriceerde 660 nm en 780 nm band dubbele golflengte-instrumenten die een multi-quantumval-structuur hebben die aangepast is aan een open-frametype-verpakking voor het reduceren van afmeting en gewicht.

De belangrijkste specificaties van de LNCT22PK01WW / LNCT28PF01WW zijn: dubbele golflengtes van 661/661 nm (typisch) en 785/783 nm (typisch); uitgangsvermogen 280/300 mW (pulse) voor rood 380/380mW (pulse) voor infrarood; een bedrijfstemperatuurbereik van –10 tot 85°C voor beide instrumenten.

Deze twee nieuwe dubbele golflengte laserdiodes van Panasonic zijn RoHS-comform en nu verkrijgbaar bij RS Components in EMEA en Azië-Pacific. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.