Pepernotenfabrikant Van Delft Biscuits breidt fors uit

Van Delft Biscuits opent in december een koekjesinnovatiecentrum in Harderwijk en volgend jaar komen er vijftien nieuwe pepernotenwinkels door heel Nederland bij.

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Delft Biscuits )

ENGINEERINGNET.NL Het bedrijf maakte de laatste 5 jaar een forse groei (200%) door en behoort daardoor nu tot grootste bakkerijen van Nederland en Engeland.

De pepernotenproductie is goed voor 10% van de jaaromzet van de fabriek. Bijna alle huismerkkoekjes van grote supermarktconcerns in Noordwest-Europa zijn afkomstig van de veertien productielijnen van Van Delft Biscuits.

Met de opening van eigen winkels hoopt het bedrijf de eigen identiteit weer terug te brengen. Van Delft Biscuits opende in oktober de eerste Nederlandse pepernotenwinkel in Amsterdam, gevolgd door een tweede vestiging in Haarlem.

In de speciaalzaak, die enorme populariteit genieten, zijn meer dan 35 soorten koekjes te verkrijgen. Naast de bestaande pepernoten zijn er ook oer-pepernoten met steranijs, gember, kaneel, nootmuskaat en staartpeper te verkrijgen. Ook zijn er diverse soorten chocoladekruidnoten met smaken als yoghurt, stroopwafel, truffel, sinaasappel en cappuccino. Tevens zijn er gouden pepernoten te koop.

Directeur en eigenaar Oscar de Lange heeft door dit succes van de eerste twee winkels besloten in 15 andere Nederlandse steden een pepernotenspeciaalzaak te openen.

Ook hoopt De Lange de internationale markt te betreden met zijn producten, zoals dat ook met de oer-Hollandse stroopwafel is gebeurd. Pepernoten worden al naar Vlaanderen geëxporteerd, waarbij Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken de volgende groeimarkten zijn.


(Lydia Heida)

ACHTERGROND
Van Delft Biscuits is in 1880 opgericht, waarbij het de eerste bakkerij was die werkte met een lopende band, waardoor het bedrijf snel groeide. Oscar de Lange kocht samen met zijn broers en vader de fabriek in 1990. In dat jaar had de fabriek een omzet van ruim vier miljoen euro, wat is uitgegroeid tot de huidige omzet van 80 miljoen euro.