Eerste Bio Product Processor ter wereld op markt gebracht (+video)

TCE Gofour lanceert deze machine, die uit landbouwgewassen halffabricaten voor de voedingsindustrie en biobrandstof produceert, tijdens de deze week gehouden AgroExpo in TT-Hall Assen.

Trefwoorden: #biobrandstof, #Bio Product Processor, #enzymen, #halffabricaten, #landbouwgewassen, #oliehoudende gewassen, #voedingsindustrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - TCE Gofour, Food Valley NL )

ENGINEERINGNET.NL - De Bio Product Processor (BPP) zet op basis van enzymen oliehoudende gewassen om in verschillende (half)fabricaten voor food en feed-toepassingen en hoogwaardige biodiesel.

De BPP richt zich voorlopig eerst op koolzaad als input voor het enzymatische proces. Het is ook mogelijk andere agrarische producten zoals aardappels, hennep, soja, jatropha en bieten te gebruiken als grondstof.

Agrarische bedrijven kunnen zo hun aanbod van producten uitbreiden en daarmee meer geld verdienen. Voor de AgroExpo is er een speciaal demonstratiemodel gebouwd dat bezoekers een kijkje geeft in de opbouw en de werking van het systeem.

De maatvoering van de BPP procescontainers die op het erf van de agrariër worden geplaatst zijn gebaseerd op die van een standaard zeecontainer (TEU 20 voet). Afhankelijk van de beoogde procesgang worden eventueel extra procescontainers toegevoegd en aangekoppeld. Met als gevolg een maximum aan flexibiliteit om te komen tot het eindresultaat.

Drie grote agrarische bedrijven en Wildlands Adventure Zoo Emmen hebben al aangegeven met de BPP te gaan werken. De ontwikkeling van de BPP is financieel ondersteund door het MKB programma van de provincie Groningen.

Ook de provincie Drenthe droeg financieel bij, via een Green Deal-subsidie.


Video: