Zesde Europese enquête naar arbeidsomstandigheden

In samenwerking met Ipsos zal Eurofound ruim 43 000 werknemers in 35 Europese landen interviewen voor de zesde enquêteronde over arbeidsomstandigheden.

Trefwoorden: #arbeid, #arbeidsomstandigheden, #enquête, #Eurofund, #Europa, #Ipsos, #studie, #werknemer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET - Eurofound is gestart met het veldwerk voor haar zesde Europese enquête naar arbeidsomstandigheden (6EWCS).

Dit kritische onderzoek volgt de huidige stand van de arbeidsomstandigheden in Europa, wil de kwaliteit van werk en werkgelegenheid benadrukken en monitort veranderende trends.

De Europese enquêtes naar arbeidsomstandigheden (EWCS) leveren waardevolle en unieke vergelijkende informatie op over de arbeidsomstandigheden, zoals werktijden, veiligheid en gezondheid op het werk, organisatie van het werk, balans werk-privéleven, opleidingsmogelijkheden en tevredenheid over de arbeidsomstandigheden in het algemeen.

Het achterliggende doel is om beleidsmakers de algemene leef- en arbeidsomstandigheden te helpen verbeteren.

Deze zesde golf van het onderzoek bouwt voort op de geleerde lessen uit de voorgaande vijf enquêtes en zal een overzicht bieden van de evolutie van de waargenomen trends op de werkplaatsen in Europa in de afgelopen 25 jaar.

De enquête biedt werknemers een unieke mogelijkheid om te praten over de toestand van hun arbeidsomstandigheden, over de kwaliteit daarvan en over de manier waarop beide hun leven beïnvloeden.

De enquête richt zich tot een willekeurige steekproef van 1.000 tot 3.300 werkende mensen per land.

De eerste bevindingen van de enquête zullen aan het eind van 2015 worden gepresenteerd.