• 18/05/2015

RS Components toont voordelen betrouwbaar afgedicht connectorsysteem

Ingenieuze gieting en afdichting Molex ML-XT-systeem, verkrijgbaar bij RS Components, zorgt voor hoge betrouwbaarheid voor een concurrerende prijs.

Trefwoorden: #afdichting, #connectorsysteem, #gieting, #Molex, #Molex ML-XT-systeem, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft twee ingenieuze voordelen aangetoond van de nieuwe Molex ML-XT, een robuust, afgedicht connectorsysteem dat zorgt voor uitstekende betrouwbaarheid.

De plastic behuizing en afdichting van de ML-XT zijn gegoten uit één stuk. Dit is niet alleen zuinig, maar ook zeer betrouwbaar. De permanente hechting van Liquid Silicone Rubber (LSR), een tweecomponenten-giettechniek, zorgt voor een binnendringweerstand van IP68.

Ook kan de afdichting niet verloren gaan of verkeerd worden uitgelijnd. De nauwkeurige uitlijning zorgt bij het aansluiten en uittrekken van stekkers altijd voor een goede retentie.

Daarnaast vormt een innovatief omhulsel voor de achterafdichting een antwoord op het verlies van afdichting dat kan optreden als draden die uit gebruikelijke connectoren komen worden gebogen of verplaatst.

Dit ML-XT-omhulsel voorkomt dat de kabel in de buurt van de afdichting buigt; zo blijft de perfecte ingangshoek voor de kabel behouden. De afdichting wordt gegoten van High-Consistency Rubber (HCR), voor een uitstekende scheurweerstand bij het aan- en loskoppelen van terminals.

Verdere voordelen van het ML-XT-systeem zijn een kleinere inventaris, een kortere montage en lagere montagekosten. De stekkers en contacten worden voorgemonteerd geleverd, met een achterafdichting die is ingesloten door het omhulsel. De connectorterminals hebben een stroomsterkte tot 13A.

Dit zorgt ervoor dat kabelboommakers via het beproefde Molex XRC-design hun bestaande montagegereedschap kunnen gebruiken.

Het ML-XT-systeem is bedoeld voor toepassingen in de autobranche. Hierin is een zeer concurrerende prijs noodzakelijk, terwijl er voor stroomkabels tegelijkertijd zeer strenge eisen zijn op het gebied van temperatuur, trillingen en binnendringrisico's.

De prestaties en kostenefficiëntie van deze connectoren zorgen ervoor dat ze ook zeer geschikt zijn voor de autosport, voor industriële automatisering en controle in zware omstandigheden en voor apparatuur die buiten staat en te maken krijgt met zeer koude, warme of vochtige omstandigheden.

Het ML-XT-systeem is een kant-en-klare vervanging voor bestaande standaardconnectoren van dit type. De ML-XT-connectorstekkers en -contacten en de XRC-terminals en -gereedschappen zijn nu op voorraad bij RS Components. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.