• 21/05/2015

Laser-veiligheidsscanners met ethernetaansluiting verkrijgbaar bij RS

De Omron OS32C-familie, laser-veiligheidsscanners met ethernetaansluiting, maakt configuratie, statusmonitoring en meldingsanalyse mogelijk vanaf het bureaublad.

Trefwoorden: #configuratie, #Laser-veiligheidsscanners met ethernetaansluiting, #meldingsanalyse, #Omron, #OS32C-familie, #RS Components, #statusmonitoring

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft een nieuwe innovatie toegevoegd aan het assortiment voor machinebewaking en machineveiligheid: laserscanners met ethernetaansluiting die het beheer van veiligheidszones op de fabrieksvloer eenvoudiger maken.

De Omron OS32C-laser-veiligheidsscanners van het type 3 zorgen voor compacte en veelzijdige presentiedetectie en beschermen op die manier machinebedieners en fabriekspersoneel.

Via de ethernet aansluiting kunnen de scanners eenvoudig worden geconfigureerd via een externe pc, waarvoor weinig input nodig is. Beheerders kunnen de status bewaken via het bureaublad en de oorzaak van noodstops analyseren.

Dit zorgt voor meer veiligheid en betere veiligheidsrapportages. Er kunnen meerdere OS32C's worden aangesloten op een LAN-netwerk en deze kunnen vervolgens om de beurt worden gemonitord.

Per sensor is er een veiligheidzone mogelijk met een straal van maximaal 4 meter en twee waarschuwingszones van maximaal 15 meter. De sensoren kunnen een alarmsignaal, een snelheidscontrole-signaal of een noodstop activeren als de zoneregels worden overtreden.

Ook kunnen de sensoren richtingen in de gaten houden en dankzij de ruime detectiehoek van 270° kunnen ze indringing herkennen aan beide zijden.

De OS32C bestaat uit een afneembaar sensorblok en een I/O-blok, waarop de configuratie wordt opgeslagen. Zo kunnen beschadigde sensoren snel en eenvoudig worden vervangen, zonder dat ze opnieuw moeten worden geprogrammeerd.

Het I/O-blok is verkrijgbaar met een kabelingang aan de achter- of zijkant, voor extra flexibiliteit. De sensoren hebben een diameter van 104,5 mm, wegen 1,3 kilo en hebben een stroomverbruik van slechts 5 W in actieve modus en 3,75 W in stand-bymodus.

Zodoende zijn ze eenvoudig te verplaatsen en te installeren. RS heeft ook kabels en beugels beschikbaar als hulpmiddel voor installateurs.


CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.