• 24/06/2015

Nieuwe Simatic S7-1200-CPU’s nu verkrijgbaar bij RS Components

De nieuwe Simatic S7-1200-CPU maakt het populaire PLC-platform sneller, flexibeler en failsafe-ready. Voor nieuwe designs wordt deze sterk aanbevolen.

Trefwoorden: #CPU, #PLC, #RS Components, #Siemens, #Simatic, #Simatic S7

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, biedt vanaf nu de nieuwste modellen aan in de populaire Siemens Simatic S7-1200-CPU-serie, met de nieuwe firmwareversie 4.1 die zorgt voor betere prestaties, extra functies en ondersteuning voor de aankomende failsafe-CPU's.

De nieuwe firmware verbetert de instructieverwerking, zodat PLC-programma's sneller worden uitgevoerd. Het grotere werkgeheugen maakt extra middelen beschikbaar voor programma- en gebruikersgegevens.

Nieuwe eigenschappen zijn onder andere verbeterde bewegingsfuncties, zoals positieregeling en ondersteuning voor analoge of PROFIdrive-aandrijvingen. Een PID-controleblok maakt temperatuurcontrole mogelijk in verwarmings- of koelsystemen, evenals intervalmetingen via hogesnelheidstellers.

Daarnaast maakt een ingebouwde webserver flexibele toegang mogelijk via het IP-adres. Ook is er een dynamische kopieerbeveiliging aanwezig met ondersteuning voor een gedeeld I-Device die het aansluiten van meerdere controllers en een snelle data-uitwisseling mogelijk maakt.

Een verbeterde configuratie-afhandeling waarmee modules kunnen worden gespecificeerd en losgekoppeld  kunnen blijven, zorgt ervoor dat er geen alarmen afgaan.

De nieuwe firmware biedt ook ondersteuning voor de aankomende failsafe-S7-1200-CPU's en signaalmodules (SM) bij het implementeren van veiligheidstoepassingen.

De nieuwste S7-1200-CPU's met firmwareversie 4.1 zijn nu verkrijgbaar bij RS Components en worden aanbevolen voor nieuwe designs.

Er zijn 13 artikelnummers, die veelzijdige configuraties mogelijk maken van analoge en digitale 24 V-inputs en -outputs. Firmwareversie 4.1 is ook te downloaden voor bestaande S7-1200-CPU's.


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Nieuwe SIMATIC S7-1200-CPU’s nu verkrijgbaar bij RS Components&EngnetId=14722';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">