Innovatieve containerterminal geopend in Rotterdam

De innovatieve en geautomatiseerde containerterminal Rotterdam World Gateway (RWG) op de Tweede Maasvlakte is nu officieel geopend.

Trefwoorden: #containerterminal, #haven, #havengebied, #Maasvlakte, #Rotterdam, #Rotterdam World Gateway, #vaarwegen

Lees verder

Nieuws

( Foto: RWG )

ENGINEERINGNET.NL - De terminal van RWG beschikt over kranen die speciaal zijn ontwikkeld om de nieuwste generatie ‘Ultra Large Container Ships’ af te handelen.

Ze hebben een reikwijdte van maar liefst 24 rijen containers en zijn uitgerust met het ‘double trolley’-systeem. Hiermee kunnen containers in twee stappen van een schip op een AGV (‘Automatisch Geleid Voertuig’) worden gelost.

De AGV vervoert de containers vervolgens volledig automatisch van en naar een tijdelijk opslaggebied op de terminal. Het proces van het laden en lossen van containers wordt vanuit een controlekamer op de terminal gemonitord en begeleid door procesoperators. Het laden en lossen van containers op en van binnenvaartschepen, treinen en trucks is in hoge mate geautomatiseerd.

Het laden en lossen van containers moet snel en veilig gebeuren, zodat het schip met zo min mogelijk oponthoud zijn reis kan vervolgen. Alle kadekranen van RWG zijn volledig elektrisch en remote controlled, een innovatie die niet eerder op deze schaal is toegepast. De kranen wekken ook hun eigen stroom op.

De capaciteit van de terminal bedraagt 2,35 miljoen TEU per jaar. Er is 700 miljoen euro in het complex geïnvesteerd.

Er is een diepzeekade aangelegd, met een waterdiepte van 20 meter en een lengte van 1.150 meter. Hier staan 11 kadekranen met een hoogte van circa 127 meter.

Ook is er een Barge/feederkade met een waterdiepte van 11 meter, een lengte van 550 meter en 3 kadekranen.

Het totale gebied is 108 hectare groot. Er werken 250 mensen op de terminal, in afwisselende diensten. Dit zijn vooral IT-specialisten, omdat de terminal zo verregaand is geautomatiseerd.

Maasvlakte 2 omvat een gebied van ruim 2.000 hectare. De kustlijn is plaatselijk bijna 3,5 kilometer verder in zee komen te liggen. In totaal is de Rotterdamse haven 20% groter geworden. Deze uitbreiding van mainport Rotterdam is vooral bedoeld om chemiebedrijven en containerterminals, zoals RWG, te faciliteren.

Het nieuwe havengebied omvat zo’n 1.000 hectare bedrijfsterrein, direct gelegen aan diep vaarwater, en 510 hectare aan vaarwegen en havens.